Heräät, katsot peiliin ja näet zombin. Apua! Kuulostaako tutulta? Jatkan tänään jo vähän unohtuneenkin kauneudenhoitoteeman parissa, sillä löysin luonnoksistani postauksen, joka olisi pitänyt julkaista jo ajat sitten. Onneksi tämä aihe on ajankohtainen ihan ympäri vuoden. Aina silloin, kun en tee mitään erityistä ulkonäköni eteen, näytän todella väsyneeltä. En vain vähän, vaan ihan sen verran, että ellen hymyile koko ajan, joku kysyy, onko kaikki kunnossa. Kesällä tätä ilmiötä ei esiinny niin pahasti, sillä rusketus (joko aito tai keinotekoinen) tasoittaa ihoni sävyä ja häivyttää tummia silmänaluksiani. Tämä onkin ensimmäinen vinkkini monesta silmänympärysalueen hoitoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keinoja silmäpussien ja tummien silmänaluksien torjumiseen:

  • kurkkuviipaleet silmille. Kurkkua säilytetään jääkaapissa, joten vesipitoisen kurkun lämpötila on aika viileä. Kylmä supistaa verisuonia ja laskee turvotusta eli jo vartin “kurkkuviipalehoidolla” saa pienemmät pussit. Samalla voi rentoutua, sillä kurkut silmillä on paha kävellä ympäriinsä eli on pakostakin pakko makoilla selällään hetki.
  • vedenjuonti. Nopeasti voisi ajatella, että jos juo vettä, silmäpusseihin päätyvää nestettä on tarjolla enemmän, mutta oikeasti vedenjuonti pitää nestekierron kunnossa ja poistaa turhaa turvotusta.
  • unitavat uusiksi. Moni, joka rakastaa nukkua vatsallaan, kärsii silmäpusseista, koska nesteet niin sanotusti painuvat yön aikana alaspäin. Omat silmänalukseni ovat aina parhaimmillaan silloin, kun käytän ripsipidennyksiä enkä voi nukkua vatsallani. Asennon lisäksi on tärkeä nukkua tarpeeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • suolankäyttö tarkkailuun. Suola sitoo itseensä nestettä eli toisin sanoen turvottaa ja pullistaa silmäpusseja entisestään. Veden juominenkaan ei auta niin hyvin, jos syö samanaikaisesti kuitenkin paljon suolaa.
  • Jamela.fi -verkkokaupalta saatu yösilmänympärysnaamio, joka esiintyy tämän vinkkipostauksen kuvissa. Yön ajan vaikuttava naamio tuntuu ennen kaikkea napakoittavan ihoa ja ehkäisevän silmäpusseja, mutta sen luvataan myös vähentävän silmänaluksien tummuutta.

Jakakaapa omat vinkkinne silmäpussien deletoimiseen tai mustien silmänaluksien torjumiseen? 🙂