OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei, me mennään muskariin kolmen kuukauden päästä maanantaina. Hei, me mennään muskariin. Siellä lauletaan, soitetaan aina!

Äiti oli nopea, joten Nöppis aloittaa kuin aloittaakin syksyllä Helsingin konservatorion musiikkileikkikoulun. En tiennyt yhtään, kuinka suosittuja nuo perheryhmät ovat, joten kärkyin viime maanantaina heti kello 9:00 ilmoittautumislomaketta. Osa ryhmistä onkin nyt täynnä, mutta toisissa ryhmistä on vielä hyvin tilaa. Olen panostanut elämässäni niin paljon musiikkiin, etten osaa edes miettiä muita harrastuksia, mutta ehkäpä tällä yhdellä on hyvä aloittaa. Miehelläni on enemmän kokemusta urheiluharrastuksista, joten hän varmaankin punnitsee niistä sopivimman kokeiltavaksi jossakin vaiheessa. Tennistä on vilautettu mahdollisuutena, samoin purjehtimista. Onko purjehtiminen muuten urheilua? 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joku kirjoitti joskus, että lapsi ei saisi olla minuuden jatke. Tulkitsen tämän vähän siltä kannalta, että lapsen tulisi antaa päättää itse, mistä hän on kiinnostunut. Toki vanhemmat voivat esitellä vaihtoehtoja ja motivoida kokeilemaan erilaisia harrastuksia, mutta päätös siitä, kiinnostaako aihe olisi hyvä jättää lapselle. Ajatuksistani musiikista harrastuksena olen kirjoittanut aiemminkin. Jos poika innostuu musiikista, kiva juttu. Jos taas urheilu vie mukanaan, kiva juttu. Tuemme poikaa kaikissa valinnoissa heti, kun ikää alkaa olla sen verran, että hän osaa valintoja tehdä. Kokemuksen syvällä rintaäänellä totean kutenkin, että mä-en-mee-enää-koskaan-pianotunneille -raivarit jätän sen verran omaan arvoonsa, että lukukausi käydään loppuun ja jos vieläkään ei huvita jatkaa, keksitään muuta tilalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen oli aamulla ylimääräinen neuvolakäynti, jossa Nöpsy pääsi puntariin. Niinhän siinä sitten kävi, että meille varattiin toinen ylimääräinen kontrollikäynti 11 kuukauden kohdalle, koska paino oli laskenut edellisestä ja pituutta oli tullut vain vajaa senttimetri. Jos silloin näyttää tilanne samalta, mennään verikokeisiin. Nyt otetaan hapanmaitotuotteet ja juustot mukaan ruokailuihin ja koetetaan tarjota aina useampaa ruokalajia kerralla, jolloin poika todennäköisesti syökin enemmän. Huolestunut äiti haki heti kaupasta viiliä, raejuustoa, kananmunia ja rypsiöljyä. Katsotaan, miten meidän käy. 🙂