Kyllä nyt riittää näitä testituloksia jaettaviksi. Testiryhmämme on nyt syönyt puolet Puhdas+ -kuurista. Hair Capsules -kapselit jaettiin kolmelle testaajalle, joista minä olen yksi. Julkaisen nyt ensimmäisen puolikkaan kokemuksista, kapseleita on syöty nyt kuukauden verran ja vielä olisi toinen kuukausi edessä. Näkyykö tuloksia? Lähteekö hiuksia? Kasvaako uusia hiuksia? Ärsyttääkö, kun mitään ei tapahdu? Kolmen testaajan ajatuksia löytyy tästä postauksesta kaunistelemattomina. Kaikki testaajat ovat saaneet kapselit Puhdas+ -edustajalta testijaksoa varten, niitä ei siis ole ostettu itse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LOURA, 25 vuotta:

Alkutunnelmat:

Hiushistoriani sisältää useita värinpoistoja ja useampaa väriä. On ollut vaaleanruskeaa, tummanruskeaa, mustanruskeaa, kuparia, kirkkaanpunaista, värinpoisto-blondia sekä platinablondia. Rankka värjäilyrumba (yllätys, yllätys) pilasi hiukset ja jouduin leikkaaman todella lyhyen tukan. Nyt olen vuoden verran kasvattanut hiuksiani ja yrittänyt saada oman värin esille. Toivon kapseleiden kosteuttavan sekä tuuheuttavan harventunutta tukkaani. Ilahtuisin myös jos ohimoilta harventunut tukka alkaisi kasvamaan jälleen tuuheampana.

10 päivän jälkeen:

Hiukset tuntuvat silkosemmilta eivätkä ole niin pörröisiä kuin aikaisemmin. Kapselit ovat helppo niellä eivätkä jää kurkkuun vaikka aluksi ajatus kahdesta pilleristä kauhistutti.

20 päivän jälkeen:

Mitään huomattavaa muutosta en ole huomannut. Silkoisuus on pysynyt enkä joudu turvautumaan enää suoristusrautaan päivittäin.

30 päivän jälkeen:

Olen saanut paljon kehuja kirkastuneesta tukasta ja moni on kysynyt olenko käynyt kampaajalla. Muutama on myös sanonut tukkani kasvaneen. Olen ollut tähän saakka tyytyväinen kapseleihin. Jatkossa toivon vielä hiusten tuuhentuvan, varsinkin ohimoilta mistä tukka on harventunut vuosien kaltoinkohtelun jäljiltä.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SANNI, 22 vuotta:

Alkutilanne

Pidän hiuksistani monestakin syystä. Ne ovat luonnonkihararat ja niitä on paljon, todellinen leijonanharja. MUTTA hiusteni yleisilme on siitä huolimatta kaikkea muuta kuin siisti ja huoliteltu. Hiusparkani ovat kovin kiillottomia, pörröisiä ja helposti katkeilevia. Ja irtoilevia. Ja uskokaa pois, punaiset irtohiukset näkyvät joka paikassa. Alkuvuodesta otin sakset käteen ja pätkäisin pörröstäni pois reilut parikymmentä senttiä. Polkkamitta sai tukan näyttämään terveemmältä, mutta yhä edelleen se on hento kuin ihmisen mieli.

Toiveissani on kiiltävämpi ja vahvempi hiuspehko, ilman, että siihen tarvitsisi joka välissä läträtä kilokaupalla öljyä tai hoitoainetta. Ja pakko myöntää, että elättelen myös hiljaisia toiveita, että kapselien sisältämät tehoaineet tekisivät hyvää myös haperoakin haperommille kynsilleni, mutta aika näyttää.

Kymmenes päivä

Ensimmäiset kymmenen päivää kapselikuuria takana. Myönnettäköön, että melkein eniten koko hommassa minua jännitti kapselien nieleminen, olen aina ollut huono nielaisemaan tabletteja. Melkoisena kapselineitsyenä mietitytti myös kovasti että niin että uskaltaako ne tosiaan niellä kokonaisina, vai kuuluuko kapseli avata? No kokonaisena olen niellyt ja hengissä vielä ollaan. Peiliin katsottaessa tukkani näyttää mielestäni ihan samalta kuin aina ennenkin. Kiharran sen entistä tuuheammaksi ja lopputulos huutaa hiusöljyä, lakkaa, mitä tahansa, joka muuttaisi pörrön vähän sileämmäksi. Eipä siis ainakaan vielä muutosta havaittavissa, mutta ehkäpä tämä tästä.

Kahdeskymmenes päivä

Vaihdoin lakanoita pari päivää aiemmin ja kiinnitän aamulla huomiota, ettei tyynyliinalla ole edelleenkään yhtä ainoaa irtohiusta. Aiemmin niitä tuntui olevan joka paikassa. Tukka näyttää tänään harvinaisen hyvältä ja asettuu nätisti paikoilleen. Suihkussa tai hiuksia harjatessakaan ei tukkaa irtoa samaan tahtiin kuin ennen. Hiukset myös tuntuvat vahvimmilta, kun rupean repimään itseäni ponnarista (sinäänsä varmaan tosi fiksu idea :D). Ja vaikka kuurin tarkoituksenahan oli vahvistaa tukkaa, en voi olla huomaamatta, että oi kyllä, haperot kynteni ovat ainakin viime aikoina vahvistuneet. Eli suunta on ainakin oikea.

Kolmaskymmenes päivä

Kuurin viimeiseen kymmeneen päivään napsahti myös hiustenvärjäysnakki, juurikasvun näyttäessä jo kovin kaamealta (todistaa ainakin sen, että kyllä hiukset ainakin ovat kasvaneet, viime värjäyksestä on vasta aika tarkkaan kuukausi). Uuden värin jälkeen tukka on tapansa mukaan muutaman päivän ajan ihan supersileä, mutta on pysynyt kuosissa myös sen jälkeen. Jotenkin vähemmän pörröttävä, vaikka hiuslaatuni nyt edelleen on mitä on. Ja niitä irtohiuksia ei tyynyliinalta ole tosiaan vieläkään löytynyt.

En osaa sanoa, onko syy tukkani kiiltoon yksinomaan popsimissani kapseleissa, shampoitakin kun minulla on tapana vaihtaa aika tiuhaan. Ja kyllä, tukka on tosiaan myös kasvanut. Itse asiassa niin paljon, että lienee aika jälleen vierailla pikkusiskon parturisaksien käsiteltävänä. Paha sanoa, miltä kutrini näyttäisivät ilman kapselikuuria, mutta en koe sen ainakaan hukkaan menneen ja hiukset ovat nyt oivassa kunnossa. Ja jos mahdollista, pidän tukastani vielä enemmän kuin kuukausi sitten.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IINA, 28 vuotta:

“Alkutunnelmat ennen kuurin aloittamista olivat täynnä odotusta. Olin todella kyllästynyt hiustenlähtöön ja tukkapehkoni ohenemiseen, joten olin valmis kokeilemaan vaikka mitä hurjaa hiusteni pelastamiseksi. Biotiinista olin vuosien varrella kuullut paljon hyvää, mutta en ollut koskaan kokeillut sitä. Tykästyin kapselipakettiin, sillä se on muiden biotiinivalmistajien pakkauksiin verrattuna jotenkin paljon “myyvempi” ja kiinnostavampi ulkomuodoltaan. Tähän voisin tarttua apteekkireissulla ihan heräteostoksena.

10 päivän jälkeen huomasin, ettei hiuksia lähde enää yhtään niin paljon kuin ennen kuuria. Muutosta hiustenkasvussa tai hiuksieni paksuudessa en huomaa. Kynnet sen sijaan tuntuvat kasvavan huimaa vauhtia. Pelkään, etteivät kapselit vaikuta hiuksiini ollenkaan.

20 päivän jälkeen hiuksia irtoaa vielä vähemmän kuin kuurin alussa. Kynnet kasvavat edelleen nopeasti ja tuntuu, että hiuksissa tyvikasvu on tullut nopeasti näkyville. Paksummilta tai parempikuntoisilta hiukset eivät tunnu ja se vähän turhauttaa, kun kuuria on kuitenkin takana jo aika monta päivää.

30 päivän jälkeen hiuksia ei lähde enää juuri yhtään verrattuna alkutilanteeseen. Tuntuu, ettei niitä irtoa edes sitä ns. normaalia sataa päivässä. Paksummilta hiukset eivät tunnu vieläkään, mutta kampaaja huomasi, että uutta hiusta pukkaa tyvestä. Jes! Nyt odotan sitten kauhulla, puskeeko pitkähköjen hiusteni läpi sänki tai pystytukka, josta olen kuullut paljon kauhutarinoita. Vain aika näyttää, miten käy.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palataan asiaan, kun loput 30 päivää on syöty! 🙂