Syksy on jo pitkällä ja ulkona alkaa olla kylmä. Onpa muutamana päivänä taivaalta tuiskuttanut jo sitä itseeäänkin eli lunta. Lastenvaunuihin on vaunukopan tilalle vaihdettu ratasosa ja makuupussin sijaan käytetään jo kunnon lämpöpussia. Kävin aamulla läpi kaikki taloutemme haalarit, jotta tietäisin, pitääkö niitä lähteä metsästämään lisää kirpputoreilta.

Vanuhaalareita meillä on kaksi kappaletta. Tuo pienempi on joku vanha haalari, jonka äitini taisi löytää varastostaan. Liekö jopa niin vanha, että on ihan omasta äitiyspakkauksestani. Tai siis siitä, jonka äitini sai, kun aikanaan odotti minua. Tai sitten haalari on uudempi, mutta rakastettu rikki, sillä pyllystä on ainakin paikattu reikiä. Samapa tuo, haalari on kovin tykätty taloudessamme. Turkoosi vanuhaalari taas tuli äitiyspakkauksessa ja se on kooltaan tuota toista isompi, joten sitä ei ole vielä käytetty. Väri ja kuva siinä on ainakin ihana, joten tuosta tulee takuulla vielä tykätty vaate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuuluisa nallepuku on lahja Lindexiltä. Jotenkin se on kivunnut ihan suosikiksi suvussamme, sillä poika suorastaan asuu puvussa. Lähes poikkeuksetta vauva puetaan automatkalle nallepukuun, jotta turvakaukalossa ei tule kylmä. Tuo on ihana puku, sillä vielä vähän aikaa sitten kädet ja jalat sai “käännettyä piiloon”. Nyt poika alkaa olla niin pitkä, että kengät ja tumput on puettava erikseen. Äidinvainuni vihjailee, että joulupukki saattaa tuoda tällaisen pojalle kokoa isompana, jotta nallepoika on nallepoika vielä jatkossakin. Seuraavan koon jälkeen isompia ei sitten olekaan ja meille iskee lempinimikriisi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Äitiyspakkauksessa saapui varsinainen päälihaalari. (Onko päälihaalari edes sana?!) Moni tuttuni on laittanut haalarin kiertoon, koska kuosi on jotenkin typerä, mutta minun silmääni se kyllä miellyttää. Vaaleansävyinen haalari on muuten yleisilmeeltään harmahtava, mutta tehostesanat ovat vihreitä. Äitiyspakkauksessa tuli vielä rukkaset ja tossutkin haalariin sopivissa väreissä, mikä on aivan erityisen mukavaa. Noiden lisäksi meillä on runsaasti villaisia tumppuja ja hieman sirommat rukkaset samaa kuosia kuin lämpöpussimme. Jos ette muuten ole vielä katsoneet, kuinka hormonihuuruinen odottaja avaa äitiyspakkauksen, videon löytää tästä postauksesta! 😀

äitiyspakkauksen haalari

Nyt, kun haalarit on käyty läpi, mietin kuumeisesti, puuttuuko vielä jotakin. Poika kun ei vielä kävele tai muutenkaan liiku itsekseen. Te viisaat ja kokeneet äidit, mikä on tärkeää, kun lasta puetaan vauvan ensimmäisenä talvena? Kaikki vinkit pakkasvoiteesta pipon malliin otetaan jälleen kerran lämmöllä vastaan. Ainakin ohuesta, villaisesta kerrastosta, jollainen taisi äitiyspakkauksessa tullakin, sain jo suosituksia! 🙂