Kiitos ihan hirveästi  kommenteistanne avautumispostaukseeni. En ole hetkeen viitsinyt sellaisia kirjoittaa, kun olisi kiva säilyttää blogissa positiivinen yleisvire, mutta nyt meinasi kamelilta katketa selkä ihan kokonaan. Tai siis katkesikin. Ikävä, jos joku epäili kirjoitustani trolliksi. Olen kyllä kateellinen, jos joku elää niin ihanaa elämää, ettei tunne paineita muiden odotuksista ja tekemisistä. Siihen minäkin pyrin elämässäni, mutta helppoa se ei tässä yhteiskunnassa ole. Kommentteja tuli tosiaan ihan hurja määrä ja tavoistani poiketen en nyt vastannut niihin yksitellen, sillä sain inspiraation “vastata” postausmuodossa ja yleisemmin. Ja kyllä, sain tästäkin päätöksestä morkkiksen, sillä kommentteihin vastaaminen on mielestäni äärimmäisen kohteliasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensinnäkin huomasin olevani samalla kannalla kaikkien heidän kanssaan, joista isänpäivänä lahja isälle tulee lapselta. Tottahan myös minä haluan muistaa miestä ja kiittää häntä siitä, että hän on ollut niin hyvä isä. Harva isä on ollut niin paljon kotona kuin hän. En olisi koskaan uskonut, miten monena yönä olen saanut valvoa miehen kanssa sen sijaan, että valvoisin yksin. Mies päästää minut menoilleni ja vahtii poikaa mukisematta, oikeastaan hän suorastaan odottaa hetkiä vain poikien kesken. Siksi sen lisäksi, että aion keksiä lahjan pojalta, annan jotakin pientä itseltäni. Lahjakortin, jonka sisältönä on kortilla oleva yhteinen aika, ei ole huono idea tähän elämäntilanteeseen.

Toiseksi, nyt asiaa jo pidemmän aikaa pohdittuani, päätin kääntyä suunnitelmaan nimeltä “suoraa puhetta”. Minulla on perheessämme sellaisen ihmisen maine, että laitan asiat järjestymään. Jos sanon, että tili on tyhjä, seuraavalla viikolla olen myynyt laukkuni eikä tili ole tyhjä. Jos kerron, ettei jääkaapissa ole ruokaa, tunnin päästä olen kuitenkin juustonjämistä ja munista loihtinut maittavan aterian. En suostu luovuttamaan ja asiat on saatava toimimaan. Siksi nyt, kun rahaa on oikeasti vähän, kukaan läheisistäni ei tunnu uskovan, että tilanne on se. On ehkä aika muistuttaa tästä tilanteesta ja siitä, etten minäkään pysty ihmeisiin. En tahtoisi selitellä lahjojani, mutta jos (en ole vielä selvittänyt, onko tämä tilanne vain pääni sisällä) tilanne on tosiaan se, että huomenna odotetaan kallista lahjaa, joudun hieman avaamaan ajatusmaailmaani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sillä kyllä, olen ehdottomasti samaa mieltä, että on pyllystä, jos isänpäivästä on tulossa kilpavarustelujuttu. Täysin pyllystä.

(kuvat Arabian pressipäiviltä)