Eilen aamulla pojat kävivät kaksin neuvolassa, kun äiti valui räkää ja yski limaa sohvalla peiton alla. En saanut tuon tunnin aikana yhtään levätyksi, kun mietin vaan, miten rokotukset sujuvat. Kamalaa aikaa tämä flunssakausi. Juuri kun pääsee yhdestä taudista eroon, joku tartuttaa uuden. Toisaalta makoilisin muutenkin paljon kotona viltin alla juomassa teetä, joten kai tämä menee tässä samalla. Korkkasin PR-toimistolta lähetetyn teepaketinkin tämän tylsän taudin kunniaksi. Viihdytin itseäni lukemalla lukijalta saamaani kirjaa. Siinä opetetaan käyttämään vauvaa aivan alusta pitäen. Hulvatonta luettavaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopulta ulko-ovi kävi ja nukkuva sankari palasi kotiin vaunuissaan. Juotavan rokotteen lisäksi kolmekuukautisneuvolassa pistettiin molempiin jalkoihin. Poika oli kuulemma rääkäissyt pistämisvaiheessa, mutta ollut muuten rauhallinen. Illan aikana pieni nukkui parit pidemmät unet, kun oli ensin kiukutellut itsensä väsyneeksi. Pientä kärttyisyyttä oli kyllä havaittavissa, mutta toivottavasti kuume ei nouse. Se kun on kuulemma myös yleinen sivuoire näissä rokotuksissa. Päivän aikana pistokohtia ei aristanut ja vaipanvaihtokin sujui normaalisti, mutta yöllä vauva ei suostunut nukkumaan kyljellään kuten normaalisti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lupailin aiemmin laittaa pojan kasvukäyriä tänne jossakin muodossa. Ihmeekseni saimme nuo käyrät mukaamme vasta tällä neuvolakerralla kun aiemmin niihin on vain löyhästi viitattu puheessa. Olen silti seuraillut pituuden ja painon kehitystä kotona oman kaavioni kanssa. Virallisten käyrien mukaan paino nousee hyvin tasaisesti neuvolakäyntien välissä, pituutta taas tulee lisää alimman ja keskimmäisen käyrän välillä kulkevaa viivaa pitkin. Aivan tasan siis. Myön päänympärys kasvaa ja aivan tasan keskikäyrillä. Kaksi- ja kolmekuukautisneuvolakäyntien välissä pituus kasvoi 56,5 senttimetristä 60,5 senttimetriin. Näin vähän päättelinkin, sillä yhtäkkiä 62-kokoiset vaatteet olivat kummasti sopivia. Painoa taas tuli edellisestä 5,1 kilosta lisää melkein 800 grammaa. Nykyinen paino on 5,775 kiloa, mikä pitää näköjään korjata tuohon kaavioon, johon olen merkinnyt jotakin aivan muuta.

käyrä_

Käyräkuvan (jonka voi muuten klikata isommaksi) kaappasin äsken Kidmemosta, jonne täyttelen ahkerasti poikamme vauvakirjaa. En saanut ostetuksi paperiversiota vauvakirjasta, mutta tämäkin on varsin näppärä. Kirjan voi nimittäin tilata missä vaiheessa tahansa itselleen paperiversiona. Tätä kirjaa voi täyttää useampi ihminen jaetuilla tunnuksilla, mikä tekee maksuttomasta konseptista erityisen kätevän. Ensikihara, joka perinteisesti kiinnitetään vauvakirjaan, päätyy meillä erityiseen rasiaan, jonka kuvaan tänne ristiäislahjojen yhteydessä. Se postaus on vielä hieman työn alla, mutta niin on moni muukin. Luonnoskansioni pursuilee postauksia, jotka pitäisi ehtiä kirjoittaa loppuun. Ihana tunne! 🙂