Viikon ja yhden päivän kuluttua eletään jännittäviä hetkiä. Lapsemme saa vihdoin nimen ja voimme luopua hassuista lempinimistä. Kastepapin kanssa on sovittu tapaaminen ensi viikolle, mutta eilen sattui hauska välikohtaus liittyen aiheeseen. Tuntematon numero soitti minulle ja kohtelias miesääni tiedusteli, koska tapaisimme kastejuhlaan liittyen. Jonkin informaatiokatkoksen vuoksi meille oli buukattu kaksi kastepappia, mistä minä tietysti mustaa huumoria rakastavana päättelin, että näin syntiselle pariskunnalle ei vaan riitä yksi pappi. Onneksi asia selvisi eikä toinen papeista joudu tulemaan turhaan kotikäynnille. Olen vielä hieman pihalla kastejuhlan kulusta, mutta hiljalleen asiat loksahtavat paikoilleen. Ne virret vaan tuottavat päänvaivaa, kun on vaikea löytää kaunista virttä, joka ei ihan sekunnissa avaisi itkuhanoja. Tämä taitaa tosin olla mahdoton tehtävä.

kastejuhlakollaasi

  • kastejuhlamme pääteema tulee Lapin suunnalta. Vauvan toinen isoisä eli tärkeä osa mieheni suvusta on kotoisin Rovaniemeltä. Sen lisäksi minusta on ihana tuoda jotakin hieman eksoottisempaa tyyliä juhlaamme, joten käytämme yhtenä elementtiä juhlissamme poronsarvia. Toinen teema meillä on syksy.
  • värimaailma kotonamme on pääasiallisesti mustavalkoista, harmaata ja sinistä. Kahvipöytä kuitenkin on rakennettu eri teemalla, sillä se tulee koostumaan syksyisestä väri-ilottelusta.
  • pojan kastemekko on teetetty ystävälläni. Siinä jatkuu Lappi-teema, mutta ei liian selkeästi. Mekon värimaailma on kuultavaa valkoista ja harmaata. Toivoisin, että tästä kastemekosta jää sellainen vaate, että mekko kulkee jatkossa suvussamme. Olisi ihana, jos poikani tahtoisi käyttää mekkoa omalla lapsellaan aikanaan.
  • suolaiset cocktail-palat tarjoillaan mm. Iittalan Taika-sarjan posliinilusikoista. Saman sarjan lautasilta tarjoillaan todennäköisesti kahta erilaista voileipäkakkua.
  • kahviastiaston lainaan suosiolla Jonnalta, jolla on varsin kunnioitettava Muumi-mukikokoelma. Vaikka kastejuhla onkin virallinen tapahtuma, sen ei tarvitse olla vakava juhla. Jokainen sukulainen voikin siksi valita kahviseurakseen sopivan hahmon Muumilaakson asukkaiden joukosta.

Suolaiset tarjottavat tulevat tuttujemme ravintolasta ja makean kakun kahvipöytään tilasin eräältä hyvin taitavalta bloggaajalta. Kakku on niin ihana, että se tarvitsee todennäköisesti aivan oman postauksen. Tarjottaviin palailen tosin vasta juhlien jälkeen, sillä ainakaan suolaisia ruokia ei ole vielä päätetty kokonaan. Oliko teidän kaste- tai nimenantojuhlassanne jokin teema? Mistä sait inspiraatiosi juhliin? 🙂