Reilun kymmenen viikon aikana olen huomannut, ettei ole aivan sama, miltä merkiltä vauvanvaatteensa hankkii. Olen vinkannut Instagramin puolella jo useammallekin äidille eräästä suosikkimerkistäni, mutta en ole kirjoittanut aiheesta sen enempää blogissani. Koska tämän merkin taustalla on aivan ihana tarina, postaus lienee kuitenkin paikallaan. Tämän merkin ansiosta  nimittäin pienille keskosvauvoille koosta 36 cm alkaen löytyy nykyään kunnollisia vaatteita. Se, jos mikä, on hyvä syy kirjoittaa merkistä oma postaus.

Melli EcoDesign -merkki syntyi, kun pienen tyttövauvan äiti huomasi, ettei hänen vain 580 grammaa syntyessään painaneelle keskostyttärelleen löytynyt sopivia vaatteita. Väärä koko, epäekologisuus, huonot materiaalit tai muut yksityiskohdat tuntuivat olevan pielessä, jos vaate sopi muuten. Lopulta tämä sinnikäs äiti päätti ratkaista kohtaamansa ongelman itse ja näin syntyi herkälle iholle sopiva, ekologinen ja kotimainen Melli EcoDesign -lastenvaatemerkki. Ylimääräiset saumat on karsittu pois ja kaikki laput on ommeltu fiksusti vaatteiden ulkopuolelle, jotta ne eivät ärsytä lapsen ihoa. Melli-vauvan tarinan voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

 melliecodesign1

Vaikka merkki myy myös keskosvauvoille (36-50 cm) ja junioreille (80-140 cm) sopivia vaatteita, minun testikäyttöni on kohdistunut vauvanvaatteisiin, jotka ovat kooltaan noiden kahden ääripään väliltä. Alunperin sain itsellei jo viime kesänä sinisävyisen asun, johon kuuluu body ja housut, erään PR-toimiston kautta. Kun olin huomannut, ettei printti haalistu pesussa tai luomupuuvilla nyppyynny käytössä yhtä pahasti kuin muilla merkeillä, tilasin punaiset housut. Ja sitten limenvihreän bodyn. Kohtalokseni koitui edullinen OUTLET-osasto.

melliecodesign2

Poikamme oli syntyessään 50 cm pitkä ja hänet puettiin heti 50/56-kokoiseen bodyyn. Resorit käännettiin täysin kaksinkerroin ja haaraosa napitettiin kireällä. Nykyään poika on jo hieman yli 56 senttiä pitkä ja sama body sopii edelleen. Se on nyt hieman ihonmyötäisempi ja resoreita käytetään vain osittain käännettyinä. Haaraosassa päästään siirtymään kohta uloimmaisiin neppareihin ja hihatkin taitaa saada suoristaa pian. Sama body on palvellut käytössämme yli 10 viikkoa ja veikkaan, että ellei keskivartalolle ilmaannu kunnon palloa, body mahtuu vielä monta viikkoa. Myös housujen punttien resorit ovat auttaneet niiden käytössä kuluneiden kuukausien varrella. Printtejä on kokeilematta vielä monia, samoin värivaihtoehtoja. Voin kertoa, että meidän perheessämme suositaan Mellin vaatteita aivan juniori-ikään asti! ♥