Vuoden paras elämänmuutos oli muutto, joka taisi tulla yllätyksenä vähän kaikille. Sen myötä vuokrasin uuden kodin. Tässä postauksessa julkaisin ensimmäisiä kuvia kotoamme, ja tuntuukin, että tämä koti on tunnelmaltaan aivan erilainen kuin aiemmat. Saa nähdä, mihin suuntaan sisustus tulee kehittymään, kun poika aloittaa koulun ja tähän “opiskelijakämppään” pitäisi ynnätä työpöytä koululaiselle.

Vuoden paras hävikkiruoka on oikeasti klassikko vuosien takaa, johon en vaan ollut aikaisemmin vaivautunut kunnolla tutustumaan. Perunamuussin jämät hyödynnetään meillä nykyään joko sämpylöihin tai näihin herkullisiin rieskoihin. Hävikkiruokaa meillä kokkaillaan usein, mutta tämä resepti on paikkansa parhaiden listalla ansainnut.

Vuoden paras luontokohde on Lammassaari. Kävimme siellä äitini ja Nöpsyn kanssa ja vaikka emme lampaita nähneetkään (ne ovat muuten viereisessä saaressa), reissu oli onnistunut. Rantaan pääsi ratikalla, minkä jälkeen tuntui vain ja ainoastaan hyvältä kävellä pitkospuita pitkin saareen syömään eväitä.

Vuoden paras ylpeydenaihe on Veeran suunnittelema vaatemaallisto. Rakas Veera toi minulle muutaman vaatekappaleen heti, kun mallisto ilmestyi. Tämä mekko nousi suosikikseni, se kun käy mekosta tai tunikasta näin lyhyelle ihmiselle. Näissä syksyisissä kuvissa se on käytössä lyhyenä mekkona pitkävartisten mokkasaappaiden kanssa.

Vuoden paras sisustusidea tuli vastaan Instagramissa. Olin juuri muuttanut uuteen kotiin ja vitivalkoiset seinät eivät tuntuneet yhtään omilta, mutta en keksinyt, millä niitä saisi piristettyä. Niinpä tapetoinnin tai maalaamisen sijaan loin olohuoneen seinään elämää valtavilla sisustustarroilla.

Vuoden paras kosmetiikkatuote on niin vaikea nimetä, että listasin niitä lopulta kymmenen. Helpottavaa huomata, että listalla on samoja tuotteita vuodesta toiseen. Jotkin tuotteet ovat klassikoita hyvästä syystä, ne ovat paikkansa listallani ansainneet. Kosmetiikka on noussut erääksi kantavimmista kategorioista blogissani ja se tuntuu tällä hetkellä hyvältä suunnalta.

Vuoden paras rahanreikä on ollut Personal Trainer. Vaikka joka kuukausi irvistän rahan lähtiessä tililtäni, en ole katunut hetkeäkään sitä, että päätin hoitaa selkäni ja niskani kuntoon. Jo yhden viikkotreenin vaikutus hyvinvointiin on käsittämätön. Nyt pitäisi vaan päästä taas tasaiseen treenitahtiin, kun kaameat, vuoden viimeiset työviikot ovat vihdoinkin historiaa.

Vuoden paras lomareissu suuntautui Sallan mökille. Koronan vuoksi matkailu keskittyi tämän vuoden aikana ainoastaan kotimaahan, mutta se ei haitannut yhtään. Perinteinen reissumme sisältää aina hyvää ruokaa, saunomista, uintia, leffoja ja juoruamista. Viimeisimmällä kerralla sain lisäksi ikuistaa ystäväni Jonnan kauniin raskausvatsan.

Vuoden paras kaupunki on Helsinki. Täältä löytyy aina jotakin uutta, mitä en ole vielä kokeillut tai kokenut. Tänään kävin ensimmäistä kertaa kahvilla Regatta-kahvilassa, vaikka se on turistien mielestä upea paikka ja paikallisetkin siellä pörräävät. Joskus sitä vain unohtaa, ettei Helsinki ole pelkästään keskustan harmautta. Tee esimerkiksi sukellus lämpimään veteen, kun ulkona on kylmä. Se on maagista.

Vuoden paras vaate on Didriksonsilta saatu Hilda-takki. Vaikka olo on joskus ollut aika synkkä, tämä värikäs takki on tuonut valoa ja väriä arkeeni. Parasta on, että sen lisäksi, että takki saa minut hymyilemään, se ilahduttaa usein myös vastaantulijoita. Vaatekaapissani on muutamia vaatteita, joita tuntemattomat ovat kadulla pysähtyneet kehumaan, ja tämä on yksi niistä. Enää en tosin voi käyttää tätä paljaiden nilkkojen kanssa, koska pääsin vihdoin viettämään talvea lumen keskelle.

Vuoden paras harrastus on edelleen valokuvaaminen. Otin hassua kyllä tänä vuonna valokuvia enemmän kuin koskaan, mutta päivitin silti blogia harvemmin kuin koskaan. Sain onneksi listattua blogiin parhaita kuvausvinkkejä lapsikuvaukseen, niitä kun on tullut opittua viime vuosien aikana paljon. Toivottavasti niistä on hyötyä ja iloa.

Ihanaa uutta vuotta! Ja kiitos, kun olet siellä. ♥