Satu Koivisto, olet enkeli! Tahdon vain näin julkisesti kiittää perunarieskaohjeesta, jolla syntyneisiin kuohkeisiin leipäsiin koko perheemme ihastui. Paistoin rieskoja perunamuussin lopuista hetken mielijohteesta ja kaduin välittömästi, etten ollut kokeillut jippoa jo aiemmin. Tällä ohjeella syntyy pellillinen herkullisia rieskoja. Mutta hei, tee suosiolla tupla-annos, nämä syödään käsistä!

Rieskat perunamuussista

3 dl perunamuussia

0.5 dl maitoa

0.5 tl suolaa

1 muna

2.5 dl vehnäjauhoja

Pane uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita muussi (saa olla vaikka suoraan jääkaapista ja kylmää), maito, suola ja kananmuna. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele taikinasta ruokalusikalla kuusi kasaa pellille, näitä tulee tasan yksi pellillinen. Ripottele jokaisen kasan päälle jauhoja. Taputtele rieskat litteiksi jauhoja apuna käyttäen ja töki rieskoihin haarukalla reikiä. Paista rieskoja ensin 10 minuuttia, käännä ne esimerkiksi paistinlastalla ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Miksi en kokeillut tehdä näitä aiemmin! :)