HILDA-TAKKI SAATU / DIDRIKSONS

Marraskuu, älä mene vielä! En ole yhtään valmis joulukuuhun. Yritän taistella pimeyttä vastaan heijastimin ja värikkäin ulkovaattein, mutta päivät ovat silti naurettavan lyhyitä ja tämä kuukausi kohta ohitse. Näin käy joka vuoksi enkä tälläkään kertaa osannut estää marraskuun valumista läpi sormien. Ajattelin ensin kirjoittaa kaikesta siitä, mitä sain aikaiseksi marraskuun aikana, mutta sain kasaan vain listan asioista, joita pitäisi vielä tehdä ennen tiistaita. Ennen joulukuuta.

Pyhitän viikonlopun pakollisille pikkujutuille, kuten pyykinpesulle. Pyykkituvassamme on niin iso pesukone, että sinne mahtuu IKEA-kassillinen pyykkejä kerralla ilman, että sitä on ahdettu väkisin täyteen. Kuivuri onkin sitten kinkkisempi. Se on auttamattoman vanhanaikainen. Tunnin, joka on muuten koneen maksimikuivausaika, aikana pyykit eivät kuivu kuin puoliksi ja toinen kierros vaatisi toisen käyttömaksun. Alan harkita kuivaustelinettä, vaikka olen pyhästi vannonut, etten koskaan enää ota sellaista kotiini neliöitä täyttämään. Ei sitä kuitenkaan ehdi edes tyhjentää ennen kuin seuraava koneellinen olisi jo tulossa kuivumaan.

Suunnitelmissa on myös hakea joulukuusen jalan ruuvi varastosta. Suunnittelin ensin laittavani kuusen olohuoneen nurkkaan, mutta tajusin sitten, ettei omasta lapsuudestani tuttu tapa pitää kuusta olohuoneen nurkassa, sido minua mitenkään tekemään niin. Päätin sitten, että kuusi saa koristaa yläkerran käytävää, se näkyy kuitenkin olohuoneeseen ja keittiöön paikaltaan. Siirryin pari vuotta sitten kuusiklaanista toiseen, joten kuusta ei tarvitse metsästää kaukaa.

Tilasin muuten Nöpsylle joulukalenterin omalla kuvalla Ifolorilta. Löysin googlaamalla ihan täydellisen Brawl Stars -kuvan, jonka kalenteriin valitsin, ja nyt odotan, että pääsen yllättämään pojan. 6-vuotiaalla on nyt niin kova Smashers-vaihe, että luultavasti aiheutan vain pettymyksen hänelle. Äitiyden peruskaava on, että kun alkaa sisäistää, mistä oma lapsi on kiinnostunut, lapsi on löytänyt jo seuraavan kiinnostuksenkohteen. Oi niitä aikoja, kun lelukuvastoja tuli kaksi vuodessa eikä ärsykkeitä tulvinut kaikkialta ja ihan koko ajan. Oikeasti aika on kullannut muistot, sillä lastenohjelmien välissä tuli vaikka mitä Barbie-mainoksia.

Jos muuten pitäisi julistaa vuoden 2020 paras ostos, sen tittelin saisi ComfortTyyny. Kun nukun yksin, nukun tyynyn keskellä selälläni sammakkoasennossa. Tyynyn avulla saa lantion juuri oikeaan asentoon sekä selällään että kyljellään nukkuessa. Tyynystä voi taitella myös säkkituolia muistuttavan viritelmän, jos haluaa. Tästä en luovu enää koskaan! Tämä on kuin imetystyyny, mutta isompi ja parempi. Jos pitäisi valita uusi parisuhde tai tämä tyyny, tyyny voittaisi 6-0. En voi kehua tätä tarpeeksi.

Mikä on oma ostoksesi, jonka nimeäisit parhaaksi vuonna 2020? Tyhmiä vastauksia ei ole! :)