JUOMAPULLO SAATU / MARTINEX

Vain kivenheiton päässä kotoani on kuntosali. Kävelen sen tutun kyltin ohitse päivittäin töihin ja töistä kotiin. Jossakin mielenhäiriössä eksyin kerran pahimman stressiviikon keskellä selailemaan salin hinnastoa ja huomasin, että hinta koostuu kaikesta, mitä salilla käyttää. Hinta on pieni, jos käytän palveluita vähän, ja suuri, jos tahdon laajat palvelut käyttööni eli treenata vaikkapa ketjun kaikilla Suomen saleilla. Kun ottaa käyttöön vain yhden ketjun saleista arkisin ja vielä päiväaikaan eikä valitse mukaan ryhmäliikuntatunteja, on jäsenyys niinkin edullinen kuin muutaman kympin kuussa. Se on tavallisen Helsinki-hinnan (50-80 euroa) rinnalla hämmästyttävän edullinen. Siksi se jäikin kummittelemaan mieleeni.

Niinpä klikkasin itselleni vuoden jäsenyyden. Siihen kuului myös ilmainen PT-tapaaminen, jonka jälkeen ostin paketin tapaamisia lisää. Minulle sopii treeni, jossa joku vahtii asentojani ja tsemppaa jaksamaan. Viimeksi PT:n kanssa treenatessani sain raskauden ja iskiaksen tuhoaman alaselkäni kuntoutettua hyvinkin nopeasti ja kävin salilla säännöllisesti, mutta lopulta lopetin, koska salille oli vaan liikaa matkaa. Jos ratikka oli myöhässä, en ehtinyt varaamalleni tunnille lainkaan. Jo kymmenen PT-tapaamista voi loksauttaa paljon kohdilleen korvien välissä, joten olen toiveikas, että salitreeni jää nyt pysyvästi osaksi elämääni. Kotona teen lisäksi pieniä treenejä kahvakuulalla. Viimeksi jäsenyys loppui, kun matka salille kesti 30-40 minuuttia ja saman verran takaisin. Nyt kävelen salille alle 10 minuutissa eli aamutreeni ennen töitäkin onnistuu.

 

Haasteekseni nimitin istumatyön ja sen vaikutukset kehooni. Siksi keskitymme tapaamisilla treenaamaan keskivartalon tukilihaksia ja avaamaan rintaa sekä parantamaan ryhtiä. Lonkankoukistajia, jotka 8 tunnin istumisen takia ovat koko ajan “kutistuneessa” tilassa, venytellään myös paljon. Muutenkin treenit on räätälöity minulle sataprosenttisesti, jotta saavutan tavoitteeni vähemmän jumiutuneesta kehosta ja paremmasta jaksamisesta. Miten paljon energiaa minulla onkaan töissä, jos olen käynyt aamulla treenaamassa!

Tuosta ensimmäisen kuvan mustasta juomapullosta vielä. Se on oikeasti Nöpsyn, mutta varastin sen itselleni salipulloksi, koska se on suunnittelultaan nerokas. Blogikampanjasta saadun pullon kyljessä on kolo, johon saa pienen rasian kiinni. Rasiassa kulkee mukanani kätevästi pukukaappini lukon avain. Pullon teema ei ihan näy kuvassa, mutta kurkkaapa se huviksesi Martinexin sivuilta täältä. On nimittäin aika hurja! :D