Mm, no joo. Kauan siinä kesti, mutta kai se pitää myöntää. Tykkään sittenkin mustasta väristä. Se ei olekaan tylsä ja mielikuvitukseton, vaan ihana ja turvallinen. Se toimii pohjana monille huutomerkkivaatteille ja pitää jotenkin asun kasassa. Köpiksessä huutomerkkinä oli sinitarratakki, mutta myös kameralaukku. Ne toimivat niin kivasti yhdessä, että puin ne ylleni samaan aikaan. Jos muuten koit oudon tunteen, että olet jo nähnyt tämän asun jossakin, se on tavallaan totta. Silloin vaan käytin asua mustien korkkareiden kanssa, tällä kertaa kenkävalintani oli kääntyä rentojen, valkoisen nahkatennareiden puoleen.

Se, mistä tulin kirjoittamaan, on saman asun käyttäminen uudelleen ja uudelleen. Suosittelen lämpimästi kaikkia kasaamaan vaatekaapistaan juhla-asun, jossa on hyvä olla ja itsevarma fiilis. Kun vaatepaniikki meinaa iskeä, voi muistuttaa itseään tästä pomminvarmasta asusta. Mihinkään Linnan juhliin tässä ei mennä, mutta pikkujoulut, viininmaistajaiset ja muut kikkareet sujuvat hyvin. Varsinkin, kun asun pohjalla on niinkin monipuolinen vaate kuin musta, löysä haalari. Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla haalaria ohuen pooloneuleen ja baskerin kanssa.

Pomminvarma juhla-asu syntyy seuraavista elementeistä:

  • huutomerkkielementti, jonka minulla on lähes aina asuste, takki, koru tai kenkäpari, koska yksinkertaisen vaatteen asustaminen tuntuu helpommalta kuin näyttävän vaatteen.
  • mukava vaate tai vaateyhdistelmä, jota ei tarvitse nyppiä, nostella tai korjailla. Kaksiosainen on okei, mutta yksiosainen on helpompi pitää aina puhtaana ja saatavilla. Väriksi kannattaa valita jotakin, mikä sopii omaan persoonaan. Minun toinen vaihtoehtoni olisi voinut olla murrettu pinkki tai kirkas punainen.
  • mukavat kengät. Kengät voivat olla matalat tai korkeat, mutta paras idea on tietysti ottaa mukaan vaihtokengät, jos korot alkavat jossakin vaiheessa iltaa tuntua epämukavilta.
  • valmis kampausidea. Joskus kivakin asu voi mennä omasta mielestä “pilalle”, kun sopivaa kampausta ei tunnukaan löytyvän. Pörrötakkini kanssa suoristan aina hiukseni, koska tahdon takin olevan asuni ainoa pörröinen asia. Linjakkaan ja eleettömän asun täydentäisin villillä kiharakampauksella.

Mikä on sun pomminvarma juhla-asu? :)

Psst! Oikeasti 99% kuvista, jotka Veera allekirjoittaneesta ottaa, näyttää tuolta kuin tuo alla oleva. Tämä tapahtuu, kun minua pyytää “olemaan normaalisti”! :D