Ötökät ja kaikki, mitä ihmisen sisällä tapahtuu. Siinäpä kaksi poikaani kiinnostavaa asiaa. En enää ylläty, jos minulta kesken päiväkotimatkan kysytään hermosolujen toiminnasta tai kärpäsen munimisesta. Sappinesteestä tai suolistosta juttelu sujuu ruokapöydässäkin jo kevyesti. Näistä kahdesta aiheesta jotenkin ötökät ovat silti kivempi, joten Rovaniemen papan synttärilahja Nöpsylle osui syvälle kultasuoneen.

Poika sai 5-vuotislahjaksi vanhanaikaisen aapisen ja ötökkäkirjan sekä suurennuslasin. Jälkimmäisiä ollaan pappalassa jo testattu kovasti. Mummun yrttimaalla pörräävät kimalaiset kiinnostavat tasan yhtä paljon kuin nenänpäätä kutittelevat, Finski-kissaa kiusaavat huonekärpäset tai satunnaiset muurahaiset. Tänä kesänä heinäsirkkoja on näkynyt erityisen paljon landella, joten niitäkin on tullut tutkittua urakalla.

Syksymmällä teemme ruskaretken Nuuksioon, jossa suurennuslasilla pääsee tutkimaan taas hieman erilaisia asioita. Ötököiden lisäksi luonto yleisesti on kiinnostava tutkimuskohde niin lapsille kuin aikuisillekin. Mukaan pakataan eväät, suurennuslasi ja ötökkäkirja. Ehkä jopa teemme bongauslistan kaikesta, mitä tahdomme retkellä nähdä. Löytyykö jostakin jättimäinen muurahaiskeko, jota tutkia, tai naavaa? En malta odottaa!

 

Arvaapa, mitä meillä huudetaan, kun jossakin näkyy ötökkä ja suurennuslasi pitää kaivaa esiin? “HÄLYTYS!” :D

Psst! Vielä tänään ehtii lunastaa itselleen ilmaisen äänikirjakuuntelukuukauden tai voittaa K-ryhmän lahjakortin!