KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / LOVE BEAUTY OY

Oletko hurahtanut Curly Girl -metodiin? Tai ehkä olet kuullut siitä, mutta et ole paneutunut siihen sen syvemmin? Meidän perheessämme sitä noudattaa löyhästi kaksi ihmistä – minä ja poikani. Minä olen leväperäisempi, sillä suoristelen välillä hiuksiani ja käytän kiellettyjä ainesosia, mutta hoitoainepesua olen harrastanut jo kauan. Kampaan hiukseni vain suihkussa isopiikkisellä kammalla enkä juurikaan käytä muotoiluaineita, ellei kyseessä ole kampaus, joka vaatii kunnon hiuslakkapidon.

Poikani hiuslaatu on lähes identtinen omani kanssa. Kosteus saa hiuksen kihartumaan ja sadesäällä jopa korkkiruuveja on helppo löytää. Lapsuuskuvista näkee, että kunnon kiharapilvi on saavutettavissa oikeissa olosuhteissa. Tällä hetkellä pojan hiukset ovat pidemmät vain päältä, mutta ne saa silti kihartumaan oikealla tekniikalla. Vaikka et tahtoisi toteuttaa metodia, kannattaa tämän postauksen tuotteisiin tutustua, jos hiuksesi kaipaavat kosteutusta ja hellyyttä.

Yope-merkin shampoot sopivat final washiin ja hoitoaineet metodin ylläpitoon. Ehkä olet jo törmännyt merkkiin ja sen supersuloisiin pulloihin jossakin? Yopella on nimittäin laaja valikoima erilaisia saippuoita ja voiteita. Tuotteissa on aina vähintään 92% luonnollisia raaka-aineita, kasviuutteita ja luonnollisia säilöntäaineita. Tuotteet on kehitelty kaikille ihotyypeille, ja ne sopivat erinomaisesti varsinkin lapsille, sillä Yope-tuotteista ei löydy keinotekoisia väriaineita, hajusteita tai säilöntäaineita.

Rehellisyyden nimissä poikani rakastaa näitä kuitenkin tuoksujen takia! Ja niin, minä toki myös. Yope käyttää tuoksuissaan myös synteettisiä, mutta aina mahdollisimman vähän allergisoivia ainesosia. Tuotteiden tuoksut pyritään tekemään ensisijaisesti herkälle iholle, mutta sillä ajatuksella, ettei herkän ihon tuotteen tarvitse olla hajusteeton.

Lapsen kohdalla pesen aina hoitoaineen pois kokonaan, vaikka Curly Girl -metodissa moni jättää hoitoaineen hiuksiin tai jopa jalostaa siitä “korjailusuihketta”, jota lisäillään päivän aikana. Käytän shampoota pojalla kerran viikossa, koska puistoreissuilla hiuksiin eksyy joskus hiekkaa, mutaa ja muuta outoa. Oikeassa metodissa ns. final wash tehdään vain kerran metodin alussa, mutta minusta metodi kannattaa hioa itselle ja omaan arkeen sopivaksi. Meillä ei keskitytään oikeisiin pesuaineisiin, mutta siihen se jääkin.

Syväpuhdistavan aloituspesun ideana kuitenkin on, että tuon pesun aikana hiuksista poistuvat kaikki ylimääräiset kertymät ja kihara pääsee muodostumaan. Yllä olevassa kuvassa Nöpsyn hiukset on juuri pesty Yopen shampoolla, ja voit huomata, miten kiharaa alkaa muodostua hiuksen kuivuessa. Koska kuivassa hiuksessa kihara suoristuu helposti, metodiin kuuluu kiharat tukeminen esimerkiksi geelillä, mutta sitäkään en harrasta kuin satunnaisesti. Lapsen kohdalla en lainkaan.

Tuoksulinjoja Yopella on hiuksille kolme, joista kaksi on meillä aktiivikäytössä. Violeteissa pakkauksissa olevat Oriental Garden -sarjan shampoo ja saman sarjan silikoniton hoitoaine tuoksuvat hieman makealta ja mausteiselta. Pumppupullo on sen verran raskas, ettei lapsi jaksa pumpata sitä huvin vuoksi tyhjäksi, mutta hoitoainetuubin kanssa kannattaa olla tarkkana. Tuote tulee sieltä todella kevyellä puristuksella ulos.

Hoitoaineessa on mukana sekä sheavoita että arganöljyä, joten voit kuvitella, miten hyvää se tekee hiuksille. Sarja sopii kuiville ja käsitellyille hiuksille myös siksi, että se sisältää kasvikeratiinia, joka vahvistaa rasittunutta hiusta. Ruusu- vanilja- ja santelipuu-uutteet yhdessä tuoksuvat niin ihanalta, etten osaa sitä edes sanoin kuvailla. (Poikani kuvaili tuoksua sanalla: “Nam.“)

Neutraalimpi tuoksuvalinta on Oat Milk -sarjan shampoo ja söpössä tuubissa myytävä hoitoaine. Myös tämän kauran aminohappoihin pohjautuvan sarjan tuoksu on miedosti makea. Pesen siis kerran viikossa Nöpsyn hiukset shampoolla ja toisen kerran viikon aikana pelkällä hoitoaineella. Sama juttu omien hiusteni kanssa, mutta shampoota käytän vain, jos olen suihkinut hiuksiini jotakin muotoilutuotetta, joka pitää pestä pois. Muuten käytän vain eri hoitoaineita ja hiusnaamioita. Kannattaa tutustua myös Yopen lasten käsisaippuoihin, tämä mintun ja kookoksen tuoksuinen yhdistelmä on meidän suosikkimme eikä se kuivata pieniä käsiä, joita pestään sata kertaa päivässä.

Hiusnaamioista vielä sen verran, että jos tarvitset Curly Girl -metodiin sopivaa hiusnaamiota tai hiuksesi kaipaavat muuten vain tehokosteutusta ja kiiltoa, voin vinkata sinulle eräästä kulttituotteesta. Voisin kuvitella tämän sopivan myös pitkätukkaisten lasten äideille, jotka yrittävät pitää pienten hiukset takuttomina. Vihasin pienenä takkujen selvittelyä, joten kannattaa jo pesuvaiheessa miettiä, miten niiden muodostumista voisi estää.

Organic Shop myy luonnonkosmetiikkaa, ja merkki on tunnettu varsinkin avokadonaamiosta, joka on kuulemma tämän kiharametodin vuoksi loppu monesta paikasta. Avokadoversion lisäksi meillä on käytössä tämä kookosversio, jonka tuoksua poikani rakastaa. Hintaa näillä naamioilla on n. 3.5 euroa(!), joten jos törmäät tähän purkkiin jossakin, se ei ole suuri investointi hiusten hyvinvointiin. Organic Shopin tuotteita myy mm. Sokos, jolla on myös hyvä Yope-valikoima.

Tahtoisitko voittaa niin sanotun aloituspakkauksen, jonka avulla pääset kokeilemaan Curly Girl -metodia luonnollisemmilla tuotteilla? Voit osallistua myös, jos tahdot kiiiltävämmät hiukset tai tahdot pestä lapsesi hiukset tuotteilla, joissa ei ole mitään niin sanotusti ylimääräistä. Jokainen palkintopaketti sisältää Yopen shampoon ja hoitoaineen toivomastasi sarjasta ja lisäksi haluamasi Organic Shopin hiusnaamion. Nyt kannattaa todellakin osallistua tähän viikon mittaiseen arvontaan, sillä voittajia arvontaan viisi kappaletta.

Kommentoi 26.5. kello 22:00 mennessä lempituoksusi (yleisesti) tämän postauksen kommenttiboksiin ja voita Curly Girl -aloituspakkaus! :)

Edit: Voittajien kommenttien alle on kommentoitu ja heille on juuri lähetetty sähköpostia! Kiitos kaikille osallistujille. :)