Huomenta ja tervetuloa! Älä siellä neukkarissa suotta piileskele, vaan astu peremmälle toimistollemme. Äläkä välitä tavaroista, jotka eivät vielä ole löytäneet paikkaansa. Muutto Bulevardilta Hietaniemenkadulle sujui viime viikolla kivasti. Niemen pojat kantoivat tavarat, me työntekijät etäpäiväilimme. Nyt, kun omasta muutostani on aikaa kulunut 1,5 vuotta, voin kertoa, että asuin ennen tällä samalla kadulla.

Nöpsyn taaperovuodet vietimme juuri näillä kulmilla viihtyen hyvin. Mitä nyt muutamat huumeneulat löysin niiden parin vuoden aikana kadulta kodin ulkopuolelta, mutta kuten jo aiemmin kirjoitin, melkein vieressä on parantola ja väki on sen mukaista. Usein  lähikauppaan hälytettiin vartijoita, kun jonossa takanani ollut yritti näpistää ja alkoi riehua. Kumma, miten siihenkin tottui, kun todellisuus kotitalon ympäristöstä alkoi selvitä. Nykyään lähikauppa on hyvinkin siisti. Suurin häiriötekijä oli kuitenkin ehkä Navy Jerry’s kesäisin, aamuyöllä oli aikamoinen meteli baarin sulkemisaikaan ja helteen vuoksi oli pakko nukkua ikkuna auki. Huono yhtälö.

Mutta takaisin toimistojuttuihin! Vanhaan toimistoon verrattuna tämä on muodoltaan kovin pitkulainen. Ihan perällä on neukkari, josta pääsee parvekkeelle. Toisessa päässä on ulko-ovi, vessa ja keittiö. En vielä osaa sanoa, tykkäänkö uudesta toimistosta enemmän kuin vanhasta, mutta pientä vertailua olen mielessäni tehnyt. Listasin uuden toimiston plussat ja miinukset:

PLUSSAT: 

  • Ylin kerros eli näkymät ovat hyvät kuten seiskakerroksesta kuuluukin. Rauhallinen aamu parvekkeella hiljaisuudesta nauttien on parasta.
  • Oma, toimiston mittainen parveke. Ja se remontoidaan kohta! (Nyt pitää laittaa poreamme tilaukseen, eikö?)
  • Kaksi jääkaappia. Yleinen yhteisille syötäville ja toinen omille eväille. Pakastin olisi voinut olla arkkupakastin, johon mahtuvat pressilähetykset Valiolta, Kolmelta kaverilta ja muilta, jotka ilahduttavat meitä jäisillä herkkulähetyksillään.
  • Parvekkeelta näkyy sisäpihalla oleva Crossfit Basementin ulkotreenitila. Afterit meillä, anyone?

MIINUKSET:

  • Keittiö ei ole enää ihan vieressäni, joten huomaan, etten juo enää tarpeeksi vettä. Kamalaa! Illalla nimittäin tuntuukin siltä, että vedestä on puutetta. Siihen on tosin toinenkin syy, tuo seuraava kohta. 
  • Vain yksi(!) vessa, joka on ihan keittiön vieressä ja jonka oven alla on parin sentin rako. Näppisten ääni kuuluu vessaan, joten voin vaan kuvitella, mitä sieltä kuuluu ulos. Julistin myös heti ensimmäisenä päivänä, että kukaan ei sitten mene vessaan puhelimen kanssa ja jää sinne tunniksi asumaan
  • Lähikauppa on sama, jossa eräänä epäonnisena päivänä pakettia hakiessani näytin vahingossa kassalla härskiä kuvaa puhelimestani. Meillä oli työkaverini kanssa ollut jokin sivistynyt kisa siitä, kumpi lähettää toiselle ällöttävämmän kuvan ja minä esittelin sitten kuorrutetun ”joulupiparin” kassaneidille. Järkyttävän noloa! (Kiitos, Miikka.)

Myös toimistokoiramme ovat sopeutuneet hyvin! Ne eivät vaan jaksa hengailla pedillä, vaan painivat käytävällä. :)

Psst! Tasaamaton teksti on aivan jäätävän epäammattimaisen näköistä täällä, kun aiemmat postaukset on järjestelmällisesti tasattu. Sitä ei saa tasattua editorissa eikä millään näppäinyhdistelmällä, mutta yritän etsiä lisäosan, jolla ongelman saisi korjattua.

Edit: Teksti VIHDOIN tasattu! :D