KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / WEECOS

Nyt, kun olen vinkkaillut Weecosilta vastuulliset muotibrändit aikuisille ja lastenvaatesuositukset tyylivinkkien kera, on aika esitellä viimeinen kategoria eli kodin sisustustuotteet. Jutellessani aiheesta ystävieni kanssa, monelle nousi mielikuva, että vastuullinen sisustaminen on tuotteita, joita koetetaan myydä vain vastuullisuuteen keskittyen sen sijaan, että niiden ulkomuoto olisi varsinainen houkutin.

Tästä syystä päätin nostaa esille myös klassikkotuotteen, jota Weecos myy, sillä heiltä voi nykyään tilata myös Lundia-tuotteita. Vuonna 1948 perustettu Lundia tarjoaa muotoilultaan klassiset ja kauniit hyllyt ja niiden lisäosat, joita himoitsen myös meille kotiin, koska kuten olen välillä ääneenkin harmitellut, meillä ei ole lainkaan kirjahyllyä, johon voisi nostaa Stephen Kingin ja Paasilinnan aarteeni. Tähän unelmaa on vielä matkaa. Mutta mitä Weecosin myymiä sisustustuotteita meidän kotoa sitten löytyy?

OMIAKO Design -neulepeitto herätti kiinnostusta jo edellisessä postauksessa ja vihdoin kerron siitä lisää tässä sisustuspostauksessani. Näitä peittoja on näkynyt somessa viime vuosina runsaasti ja monen mielessä on ehkä käynyt etsiä edullisin peittovaihtoehto ja laittaa tilaus menemään. Kannattaa kuitenkin miettiä, josko tämän mieliteon kohdalla panostaisi laatuun, sillä toisin kuin keinokuituiset “Kiina-kauppapeitot”, tämä ei ole sähköinen eikä epämiellyttävä iholla. Tätä ei myöskään ole valmistanut kukaan kaukana epäilyttävissä olosuhteissa. OMIAKO-tuotteet valmistetaan lähituotantona käsin, sillä tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Oulussa.

Tämä merkki valmistaa jättipeittojen lisäksi mm. makrameetöitä ja unisieppareita, ja yrityksen filosofia on erityisen kaunis. OMIAKO ammentaa inspiraationsa pohjoisen luonnosta, minkä vuoksi tuotteet ovat selkeitä ja minimalistisia. Materiaaleina niissä käytetään luonnonmateriaaleja kuten villaa ja korkkia. Tuotteet todellakin valmistetaan käsityönä, joten jokainen peitto on uniikki ja se toimitetaan hoito-ohjeiden kanssa, jotta siitä tulisi mahdollisimman pitkäikäinen pötköttelykumppani. Eri kokoisia peittoja saa väreissä luonnonvalkoinen, hento vaaleanpunainen, vaaleanharmaa, ja tummanharmaa.

Kahvihetki on pakollinen osa jokaista päivää ja nykyään siihen liittyy hieman välineurheilua. Ei kuitenkaan kahvikoneen muodossa, vaan suodatinkahviin liittyvien oheistarvikkeiden. Kotimaisen, koivuviilusta kauniita keittiötarvikkeita valmistavan HILE-merkin Sola-suodatinpussiteline ja saman merkin Pusu-kahvipussinsulkijaklipsi miellyttävät silmää, mutta ovat ennen kaikkea käytännöllisiä.

Varsinkin pussinsulkija nousi kaveripiirissäni nopeasti suosituksi, ja töissäkin useampi ihminen kysyy, mistä niitä voi ostaa. Kun meille on nyt paasattu, ettei kahvinpuruja saakaan kaataa brändättyyn metallipönttöön kuten lapsuudenkodissa tai niitä ei muutenkaan saa altistaa ilmalle, herää kysymys, miten avatus kahvipussin saa muka suljettua ilmatiiviisti, sillä niissä käytettävät tarrat eivät läheskään aina tee tehtäväänsä. Taiteen maisterin ja artesaanipuusepän luoma merkki HILE myy näiden tuotteiden lisäksi vain kahvimitan ja pussinsulkijaklipsin yhdistelmätuotetta, mutta en malta odottaa, mitä merkiltä ilmestyy seuraavaksi. Potentiaalia tuntuu olevan vaikka mihin.

Uhana Design -pussilakanat ihastuttivat jo edellisessä postauksessa ja ne jatkavat edelleen suuresta suosiosta nauttimista. Ulkonäkö niissä on jumalaisen kaunis ja se huokuu myös kuvista, mutta tahtoisin tuoda ilmi toisen ominaisuuden. Olen ihminen, joka nukkuu talvellakin ikkuna raollaan, sillä en voi sietää liian lämmintä makuuhuonetta. Nukkumapaikkani on oltava niin viileä, ettei peiton alta tahdo nousta. Jos nenänpää huurtuu kylmästä, se on vain plussaa.

Usein kuitenkin unikaverini ovat hieman eri maailmasta enkä kehtaa viilentää huonetta niin kylmäksi kuin tahtoisin. Silloin kikkailen sopivilla petivaatteilla. Jos siis laillani ahdistut liian kuumasta makuuhuoneesta, nämä pussilakanat ovat sinulle. Materiaali on kaunista, pehmeää ja iholla täydellisen viileää.

Palasaippuainnostukseni myötä hankin keittiöön, vessaan ja kylpyhuoneeseen Pumpa Upcyclen saippuapussit. Pussit valmistetaan kierrätyistä verhoista tai hampusta. Pussin avulla saippua on helppo käyttää viimeiseen muruseen asti, ja käytön jälkeen saippua kuivuu pussissa sen sijaan, että se jäisi vetistymään vesilammikkoon. Keittiössä ripustin saippuan kuivauskaapin ritilähyllyyn hanan yläpuolelle, kylpyhuoneessa se on posliinisen alustan päällä. Pumpa Upcycle valmistaa myös kestopusseja, joten jos edelleen joudut hedelmä-vihannes -osastolla ostamaan pienen muovipussin, harkitse tätä vaihtoehtoa viimeistään nyt.

Koska haluan koko sydämestäni, että pääset kokeilemaan Weecosia ja tutustumaan sen edustamiin tuotteisiin omassa arjessasi, alekoodilla IINAMOU10 saat 10%:n alennukseen kaikista normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa 15.5. saakka. Nyt siis Uhanan pisarakorviksia, kotimaisia lastenvaatteita tai kauniita sisustustuotteita selaamaan. Tsekkaa ainakin ilmakasvit, jos tahdot jotakin uutta kotiin.

Tutustu täällä Weecos-verkkokaupan valtavaan valikoimaan. Jos kaipaat lisävinkkejä johonkin tiettyyn kategoriaan, niitä saa kysyä kommenttiboksissa! ♥