(SIIDERIT SAATU / YES YES CIDER)

Fantasiakakku oli valehtelematta lauantaisten synttärijuhlieni tähti. Halusin siihen naisellisen supersankariteeman, joten samaan kakkuun tungettiin Wonder Woman (kruunu), Supergirl (kakun turkoosi puoli) ja Batgirl (kakun pinkki puoli). Suklaakakkupohjan täytteeksi toivoin vadelma- ja suolakinuskimousset. Cake o’Clock -kakkuni oli kymmenen hengen kakku, mutta siitä olisi riittänyt huomattavasti isommalle porukalle, koska kakku oli niin makea ja tarjolla oli muutakin makeaa.

Muut tarjottavat olivat värimaailmaltaan samaa sarjaa. Tilasin kakkutaiteilijalta myös supersankarikeksit samalla teemalla Niiden makuna oli vanilja ja täytteenä toimi lemon curd. Koristelu ei valitettavasti tarjoiuihin olisi onnistunut vegaanisena, joten tilasin ne “vain” gluteenittomina. Lisäksi ostin OHMYGOODNESS-raakakakun (sitruunainen John Lemmon), johon ainakin siskoni ihastui palavasti. Suolaisten kanssa otin paljon rennommin ja ostin sipsejä ja dippiä sekä poppareita. Parhaaksi vegaaniseksi dippipohjaksi selvisi Yosan kreikkalainen kauravalmiste, soijaversio hävisi sille ihan heittämällä.

Kattaus oli sekamelska, jossa yhdistelin Taika-astioita ja Sukat makkaralla -laseja sekä vähän Teemaa. Parasta kattauksessa oli ehdottomasti luottokukkakaupastani Kampin Kukasta ostettu harsokukka, jota etuajassa avukseni saapunut Noora pujotteli valaisimiin. Näin säästin tilaa pöydältä ja juhlakansa näki toisensa koko ruokailun ajan ilman, että välissä oli korkeita kukkalaitteita. Suuri osa tämän postauksen kuvista on Nooran ottamia, kiitokset hänelle siitä!

Juomat jatkoivat nekin juhlien värimaailmaa. YES YES siiderit olivat ginin ohella juhlien ainoa alkoholitarjoilu. Nämä olivat samalla myös ainoa juhlien sponsoroitu osa, sillä sain siiderit Saimaan panimolta. Makuina oli Apple Dry, Mesimarja ja Apple Rosé. Myös alkoholiton versio (jota ei kuvissa näy) oli maultaan Apple Dry ja se keräsi Apple Rosén kanssa eniten kehuja. Ei ehkä tarvitse sanoa erikseen, että tölkit ovat kauneimmat näkemäni! YES YES sopii blogiini siltäkin kantilta, että panimo, jossa sitä valmistetaan, käyttää ensimmäisenä panimona maailmassa Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa.

Siiderit pidettiin kylminä jääkaapin sekä kirkkaiden jättijäiden avulla, jotka avomieheni tilasin jostakin juhlia varten. Pidin ensin niitä täysin turhina ja pyörittelin silmiäni moiselle pöllöilylle, mutta kun isoimmat jäät eivät olleet sulaneet vielä maanantainakaan(!), vakuutuin näistä todella. Jäiden ansiosta pöydässä oli koko ajan tarjolla todella kylmää ja raikasta juomaa.

Seura, jota ei ollut. Tai siis oli, mutta otin ehkä kaksi kuvaa juhlien aikana juhlaseurueesta ja kun siirsin ne koneelleni, ne olivat korruptoituneet eikä niitä saatu pelastettua. Jäljelle jäivät vain nämä ennen juhlia otetut kuvat. Onneksi päivitin Instaan storyja, joten voin todistaa, että Jonna, Veera, Nina ja Noora olivat paikalla ei-bloggaavien ystävieni lisäksi. Kuvapuutteen vuoksi valitsin tähän kohtaan kuvituskuvaksi tarjolla olleen “kinitonikin” ja sen koristemarjat Jonnan itse maalaaman synttärikortin päällä. Tärkeintä on fiilis, vaikka vähän hämää, etten saanut kuvaa vieraistani! :D