Klaus K -hotellin Sweet Suite -sviitti on vilahdellut blogissani jo Pixi-arvontakuvissa, uusimmissa KEVIN.MURPHY -kuvissa ja treffiviikonloppukuvissa. Lupasin kirjoittaa huoneesta erillisen jutun, mutta tätä piti vähän pyöritellä ennen julkaisua. Laitoin huoneesta kyselyn hotellille heti lehdistötiedotteen jälkeen ja sainkin sen varattua jo seuraavalle viikolla. Hinta oli suunnilleen 250 euroa sunnuntain ja maanantain väliseltä yöltä. Tiettyinä päivinä hinta saattaa kuulemma kohota yli 500 euroon yöltä. Huoneen sai myös ostamalla 24 purkkia Valion jäätelöä ja lataamalla kuitit nettiin. Tämä kampanja koski tosin vain sataa nopeinta osallistujaa ja se päättyi jo. Muita palkintoja voi vielä lunastaa keräilysivuilta.

Sanon heti alkuun, että pisteitä antaisin Valio Jäätelöfabriikki Sweet Suite -teemasviitille 9-/10. Idea fantasiahuoneesta, jonne voi paeta arkea katsomaan siirappisia elokuvia ja syömään jäätelöä jättisänkyyn, on ihana. Jokaisen ruuhkavuosia elävän unelma. Unikulma-sänky on mukava kuin mikä, katosta roikkuva keinu houkuttelee Instagram-ihmisiä paikalle ja huoneen värimaailma suorastaan imaisee sisäänsä. Kuin viettäisi yönsä jättikokoisen purkkapallon sisällä. Olen kerran aiemminkin viettänyt aikaa vaaleanpunaisessa huoneessa, mutta silloin koko hotelli oli vaaleanpunainen.

Mutta miksi sviitti ei saa täysiä pisteitä, jos se on niin ihana? Siihen on syyllinen yksin sviitin kylpyhuone. Siellä oli kyllä hauska, aaltoileva seinä ja Lushin kylpypommi odottamassa, mutta muuten kylpyhuoneesta tuli fiilis, että joku on 15 minuuttia ennen ensimmäisen yöpyjän saapumista huomannut, että siellä ei ole oikeastaan tehty mitään. Niinpä valkoisten kaakeleiden saumat on väritetty kirkkaanpinkeiksi. En ottanut siitä kuvia, mutta voitte kuvitella lopputuloksen. Kylpyammeessa on halkeama, mikä sekin korostaa keskeneräisyyden tunnetta. Kylphuone oli suoraan sanoen pettymys muuten hienon kokemuksen keskellä.

Vähän jäi kaivelemaan myös se, etten koko yöpymisen aikana törmännyt huonekansioon, jossa olisi ollut ohjeita esimerkiksi pakastimen käyttöön eli siihen, paljonko jäätelöä saa syödä ja mitä niille tehdään sen jälkeen. Muutenkin mietin, minne vajaat purkit päätyvät, sillä onhan se vuonna 2019 absurdia heittää ruokaa hukkaan. Jotenkin välillä ahdistaa blogata söpöistä asioista, kun heti mieleen tulvii, mitä kaikkea negatiivista siitä seuraa. Ihana auringonlasku lentokoneessa tuo mieleen lentopäästöt. Sifonkinen juhlamekko mietityttää sitä kautta, että sen tekemiseen on käytettyä muovia eikä se maadu käytännössä koskaan. Toisaalta ehkä hyvä, että blogit eivät ole enää varauksetonta hehkutusta kuten vuonna 2008, kun aloitin tätä kirjoittamaan.

Anne Kukkohovin storyista katsoin myöhemmin, että pakastimen sisällön olisi saanut napata mukaan, joten hävikkiongelma oli ratkaistu näin. Teoriassa olisin siis voinut siirtää pakastimen sisällön toimistollemme naapurirakennukseen. Me päädyimme syömään yhtä jäätelöä (ja kun sanon me, puhun vain miehestäni) ja jätimme muut purkit koskemattomiksi. Valinnanvaraaa oli niin paljon, että ahdistuin enkä maistanut lopulta mitään. NIINPÄ! Vaikka tarjolla oli suosikkiani eli Aura-lakua ja uutta Lemon Curdia.

Luultavastihan tuo huonekansio on ollut koko ajan jossakin ihan nenäni edessä, joten en syytä ketään siitä, että missasin sen. Ihan oma moka. Jälkikäteen vaan alkoi mietityttää, miksei huoneen “käyttöä” ohjeistettu respassa, kun huone on kuitenkin niin erikoinen. Yhteenvetona voin kuitenkin suositella huoneen vuokraamista, jos edessä on tyttöjen ilta, treffit tai vaikkapa äidin omaa aikaa. Huoneen elinikää pidennettiin syksystä vuoden loppuun, koska tiedusteluja tuli niin paljon, eli kannattaa kysellä tuolta varaussivulta vapaita öitä, jos siltä tuntuu.

Psst! Instagramista löytää kuvan, jossa sänkyäkin näkyy vähän, mutta unohdin sen valokuvaamisen ihan täysin. Liika innostus näköjään kostautuu! :D