KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / POLARN O. PYRET

YLLÄTYS, muruset! Meillä on perheen kanssa alkuvuodesta edessä junamatka Rovaniemelle yöjunalla. Lentopelkoista miestä on turha yrittää houkutella lentokoneeseen ja lapsi rakastaa junia, joten matkustustyyli oli helppo päättää. Meidän perhe rakastaa matkustaa junalla! Kaikki ne laskettelurinteet, erilaiset hotellit, lumiset maisemat ja kaikki muukin järjettömän kaunis Lapissa on ollut suunnitelmissani koko ajan, mutta en vaan saa lähdettyä matkaan. Nyt on pakko, kun liput on hankittu. Mutta millä siellä kylmässä selviää aktiivisen 4-vuotiaan kanssa, joka pitäisi tutustuttaa laskettelurinteisiin? Älä huoli, Polarn O. Pyret to rescue!

 

Taikasana numero yksi on (merino)villa. Niin paljon kuin rakastankin keinokuituisia pörrösukkia, kannattaa ne vaihtaa lasten villafroteesukkiin*. Ne ovat samaa paksuusluokkaa, mutta eivät hikoa pienen talvikengissä. Froteesukkien alle, tai jos kenkiin mahtuu vain ohut sukka, kannattaa pukea ohuet villasukat*. Ihastuin Polarn O. Pyret -raitaan, mutta villasukkia löytyy myös erilaisilla kuoseilla. Merinovilla on myös erinomainen aluskerros paidan ja trikoiden muodossa, kakkoskerrokseksi ennen ulkovaatteita sopiikin sitten mieltymyksistä riippuen villa tai fleece.

Taikasana numero kaksi on tuulenpitävyys. Vaikka pienen käteen pukee lämpimät villasekoitelapaset*, ei villa pidä tuulta. Siksi päällyskerrosta tarvitaan ja tumppujen päälle puetaan sään mukaan joko topparukkaset tai kurahanskat. Nämä kurahanskat* ovat meidän suosikit, sillä niiden alle mahtuvat tumput ilman, että käsistä tulee kankeat. Toppahanskoina käytämme kokonaan heijastinkankaasta tehtyjä, joiden alle puemme paksummat tumput.

Taikasana numero kolme on kerrostaminen ylipäätään. Ei vaan kenkien ja rukkasten tai ulkovaatteiden alle, mutta myös lakin alle kannattaa miettiä kerrokset tarkasti. Meillä mennään kymmeneen pakkasasteeseen asti paksulla kypärämyssyllä, jossa on useampi kangaskerros, mutta sen jälkeen kunnon talvilakki* on ehdoton. Meillä on 4.5-vuotiaalla koko 54 ja se on sattumalta myös minun kokoni, joten voisin halutessani lainata Nöpsyn hattua lomalla. Myös koko 56 löytyy nettikaupasta!

Palatkaamme takaisin ensimmäiseen kohtaan eli merinovillaan. Polarn O. Pyret vaatii Mulesing free -sertifikaattia kaikilta villantuottajiltaan. Vaikka tuon talvilakin sisällä on lämmin toppavuori ja korvaläpissä on tekokarvaa, tarvitaan lisää apuja pukeutumiseen. Lakin pinta hylkii vettä ja on tuulenpitävä, mutta lapsilla pahin kohta paleltumaan korvien lisäksi on usein kaula. Siksi merinovillainen kauluri* on ehdoton suojaamaan kurkkua. Jos on oikein tappopakkanen tulossa tai lakki on vähän heikompaa tekoa, merinovillainen kypärämyssy* voi olla parempi valinta. Se sopii sellaisenaan myös vaikka laskettelukypärän alle, jota mekin toivottavasti pian pääsemme sovittelemaan rinteessä.

Jos tuli olo, että lapsen asusteita pitäisi täydentää, nyt on aika toimia, sillä parhaat tuotteet myydään loppuun nopeasti. Selaa suurta Polarn O. Pyretin talvi-alea täällä*! :)

Psst! Jos fleece on lähempänä sydäntä kuin mikään villa, mutta mikromuovit huolettavat, tämä pesupussi* kerää ne pesukoneesta lähes 100-prosenttisesti! Jos taas kuvien pieni pupu ihastuttaa, sen löytää täältä*.

*kaupallinen linkki