Black Friday taisi tulla jäädäkseen Suomeen, mutta toivottavasti sama kohtalo odottaa myös tuon ostokaaostapahtuman vastapainoksi luotua #GivingTuesday -tempausta. Suomeksi liike on nimeltään #TekojenTiistai ja sen tarkoitus on levittää tietoisuutta antamisesta sekä auttamisesta eri muodoissa. Antaa voi aikaa, apua, tekoja tai mitä omat resurssit vain mahdollistavat.

Minä lähdin tähän mukaan mielelläni, sillä olin jo miettinyt näitä seuraavia tekoja, mutta tarvitsin ehkä viimeisen sysäyksen, että raivasin töiden jälkeen aikaa niiden toteuttamiselle, vaikka mieli teki maata sohvalla. Kampanjan nettisivuilla on vinkkejä auttamiseen, mutta pointti olisi, että teko tehtäisiin tänään tiistaina. Oletko mukana? Tapahtumaa koordinoi Suomessa Vastuullinen Lahjoittaminen ry.

  

Joulukortteja hoivakotiin. Törmäsin Facebookissa julkaisuun, jossa hoivakodin henkilökunta toivoi joulukortteja, joita voisi lukea ääneen hoivakodin asukkaille jouluna. Asukkaat kuulemmat odottavat kortteja jouluisin, mutta eivät juurikaan saa niitä. Niinpä me Nöpsyn kanssa kirjoittelimme ja piirtelimme muutamia erilaisia kortteja asukkaiden iloksi. Pieni panostus ajallisesti sekä rahallisesti, mutta toivottavasti kortit tuottavat paljon iloa. Niitä postitetaan tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa, pahoittelut kuvanlaadusta. Ajattelin, että ajatus on tärkein.

Jos haluat osallistua, osoite on:

Hovinsaaren hoivakoti 2

Paimenportti 2

48220 KOTKA

Duplot pois niitä tarvitseville. LEGOt valtaavat kotimme ja mietin aktiivisesti, mitä asialle tekisin. Juttelimme asiasta poikani kanssa ja hän oli sitä mieltä, että Duplot voisi antaa pois “vauvoille”, jos hän saa pitää Autot-sarjan Duplot eli muutaman ajoneuvon. Sehän sopi paremmin kuin hyvin, joten putsailimme Duplot ja pakkasimme ne isoon laatikkoon. Tämä laatikko olisi tarkoitus viedä ensikotiin, mutta sitä en ehtinyt tämän päivän aikana tehdä. Ensikoti ottaa lahjoituksia vastaan vain tiettyinä päivinä, joten nekin pitää vielä selvittää, mutta laatikko odottaa MINImme perässä valmiina.

Lisänäkyvyyttä ja lahjoitus Vennerille. Laitoin jo muutama viikko sitten blogini sivupalkkiin Vennerin bannerin, jotta mahdollisimman moni tutustuisi uudenlaiseen ruokakassipalveluun. Vennerin kautta voi ostaa ruokakasseja (tai osia niistä) vähävaraisille. Kassit jaetaan Hope ry.:n kautta niitä tarvitseville, joten tätä kautta apu todellakin menee perille. Spoilaan vähän etukäteen, että ostin teille lukijoilleni lahjaksi Vennerin ruokakassin kiitokseksi siitä, että olette muuttaneet mukanani, ehkä kadonneet välillä, mutta palanneet aina vähintäänkin kurkkimaan kuulumiseni satunnaisesti.

Psst! Sain myös idean toiseen auttamistempaukseen, mutta materiaali ei ehtinyt luokseni vielä #TekojenTiistaiksi, joten palaamme tähän kissamaiseen päähänpistooni vähän myöhemmin. Miau! ;)

Edit: Kissojen hyväksi toteutettu hyväntekeväisyystempaus on nyt livenä.