KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / MATSMART.FI

Käännytin jo kymmeniä ja kymmeniä ihmisiä vähentämään ruokahävikkiä kanssani, mutta suoraan sanoen tunnen monta ihmistä, jotka eivät innostu tilaamaan ruokaa, jonka parasta ennen -käyttöpäivä lähenee tai jossa on “epäilyttävästi” vanha versio etiketistä. I get it. Mutta Matsmart-nettikauppa ei ole vain meille ihmisille, vaan myös perheen karvakavereiden ruoat saa sieltä hyvään hintaan ja isoille alennuksilla. Lemmikkieläimet-osasto* tarjoaa tuttuja merkkejä ja edullisia hintoja, minkä vuoksi mopo lähti viimeksi vähän keulimaan siellä. Mutta mitä, eihän minulla edes ole omaa kissaa?

Matsmart MouMou

Syy, miksi tyhjensin yhteistyölahjakortillani kissanruokaosaston, oli joulu ja ilmoitukset, joihin Facebookissa törmäsin. Useampi elinsuojelujärjestö peräänkuulutti löytökissojen erityisen suurta määrää ja sitä kautta lahjoitusten tärkeyttä. Minä taas halusin kirjoittaa lisää hävikkinettikaupasta*, joten suunnitelma alkoi muodostua päässäni. Lahjoitan satunnaisesti rahaa eläinten hyväksi, mutta jotenkin niiden kohdalla tuntuu, että auttaisin vielä konkreettisemmassa muodossa. Näissä kissanruoissa oli muuten niin sanotusti käyttöaikaa vuoteen 2019 tai 2020 eli ei tarvitse edes miettiä, tilaako vanhentunutta ruokaa.

Monille yrityksille, joiden sivuja selasin, pystyi lahjoittamaan vain tietyissä tapahtumissa ja aikatauluni on julmetunmoinen sekasotku, mutta selvitin, että Ideaparkin Faunatar ottaa lahjoituksia vastaan aina ja ne menevät Pirkanmaan alueella toimivalle Pesu ry.:lle. Tällaiset tarinat tuovat niin pahan olon, että kurkkua kuristaa vieläkin. Olen alunperin kotoisin Tampereen kainalosta, joten päätin palata hetkeksi juurilleni ja lähteä lahjoitusmatkalle. Suunnitelma oli napata seuraavalle Kylmäkoski-reissulle mukaan kissanruokaa, jotka veisin Lempäälään.

Kävin sunnuntaina Ideaparkissa ja koska Faunattaressa oli paikalla kärry, johon lahjoitukset jätetään, otin kissanruokakassini mukaan joululahjaostoksille. Lahjoituskärry ei kuulemma ole aina esillä, mutta haettavissa takahuoneesta, jos se ei ole myymälän puolella. Tarkoitukseni oli vain viedä kissanruokalähetys perille, mutta jäin ihailemaan suloista pupua. Mieheni taas yritti etsiä lemmikkitorakkaa(!), mutta se ei koskaan ryöminyt esiin kolosestaan. Torakka siis! :D

Oma yrmykissani eli vanhempieni luona asuva pikkusiskoni Finski alias Winston alias Vimpu on hulluna Dreamies-makupaloihin. Tyyppi on yleensä vähän nihkeä reagoimaan mihinkään, mutta noiden makupalojen avulla yrmykissakin nousee kahdelle takatassulle. Jos haluat kokeilla, toimiiko tämä muihinkin yrmyihin tai hankkia joululahjan tutulle karvakamulle, kananmakuiset*, häränmakuiset* tai kalkkunanmakuiset* ovat kokeilemisen arvoisia. Finskin kohdalla ankanmakuinen herkkupala vei voiton ja koska tiesin maun herran suosikiksi, nappasin kaksi pussia lahjoituskasasta sen iloksi.

SELAA LEMMIKKIELÄINTEN OSASTOA TÄÄLLÄ*! :)

*kaupallinen linkki