On taas aika listata huippusarjoja! Oletko kahlannut jo Netflixin läpi? Jos tuntuu siltä, lue suosituslistani sarjoista. Varsinkin tuo paljon puhuttanut 13 reasons -sarja oli pakko käsitellä täällä toistamiseen, sillä ensimmäinen arvioni menikin lopulta metsään. En yhtään tajunnut, että sarjasta voisi tehdä toisen kauden, mutta niinpä vain kävi. Ja hyvä niin.

Jos tämän postauksen kaikki sarjat on jo katsottu tai todettu huonoiksi ja jätetty kesken, postauksen lopusta löytyy linkit neljään muuhun sarjasuosituspostaukseen, jotka olen kasannut aiemmin. Toivottavasti löytyy uutta katsottavaa! Omia vinkkejä saa taas tuttuun tapaan jättää kommenttiboksiin.

Kirjoitin vanhemmassa postauksessa vähän kuin ohimennen 13 reasons -sarjasta näin:  “Netflixin 13 syytä -sarja. Aivan järjettömän ahdistava ja aivan järjettömän hyvin tehty! Sarjassa käsitellään nuoren tytön itsemurhaa ja siihen johtaneita syitä. Hudiksi tämä hyvä sarja päätyy kuitenkin siksi, että muutaman kriitikon tavoin sarja antaa kyllä hieman vääristyneen kuvan itsemurhasta ja sen roolista “ratkaisuna”.”

Kakkoskausi muutti kuitenkin fiilikseni täysin! Siinä pureuduttiin aiheeseen vielä syvemmältä ja näkökulma muuttui. Vaikka osa sarjan jaksoista on todella karmivaa katsottavaa, suosittelen tätä silti kaikille nuorille ja vähän vanhemmillekin.

En muista, kumman Sherlockin katsoin ensin, mutta tätä Sherlockia rakastan himpun verran enemmän. Mutta vain himpun, sillä kumpikin Sherlock on ihan mieletön ja olen sitä mieltä, että ne pitää katsoa molemmat. Pääosan näyttelijä on tässä nykyajan Lontooseen sijoittuvassa versiossa sellainen persoona, että koukkuun jää kerrasta, vaikka tyyppi onkin ihan pirun ärsyttävä tyyppi. Yksityisetsivä selvittää lähes yliluonnolliset vaistot apunaan rikoksia Watsonin kanssa. Pitkien jaksojen tarinat on suurinpiirtein otettu alkuperäisestä Sherlock Holmesista.

Elementary eli Holmes NYC on siitä huikea, että tohtori Watson on siinä nainen! Häntä näyttelee Lucy Liu, jota me kaikki ala-asteikäisinä Ally McBealia vahdanneet jumaloimme. Itse Sherlock on persoonaltaan mahtava, mutta aivan eri tavalla kuin toisessa versiossa. Tämä versio sarjasta sijoittuu nimensä mukaisesti New Yorkiin, joten teemaa on varioitu aika paljon. Silti hahmot tunnistaa. Pakko mainita, että kummassakin sarjassa eräs kiinnostavimpia sivuhahmoja on Sherlockin veli.

Atypical on niin symppis sarja! Nuori autistinen poika kärsii aistiyliherkkyydestään ja yrittää selvitä teini-iästä rakkausdraamoineen. Mieti, miltä tuntuisi, kun et ymmärtäisi sarkasmia tai tajuaisi, mitä voi sanoa ääneen ja mikä taas loukkaa läheisiäsi. Kuinka pahalta tuntuisi, kun tekisi rakkaansa surulliseksi, mutta ei tajuaisi, mitä on tehnyt väärin. Sarjan aihe on riipaiseva, mutta siihen on onnistuttu ottamaan toiveikas ja kaunis näkökulma.

Guccin sponsoroima Dynasty tarjoaa huippudraamaa ja superkieroilua Pretty Little Liarsin (siitä enemmän tässä postauksessa) tyyliin. Sarja on nannaa muotifanien silmille. Alkuperäistä Dynastiaa en katsonut, joten en osaa verrata tätä siihen, mutta lupaan paljon juonittelua, suhdedraamaa, katoavia ja ilmestyviä ihmisiä sekä tietysti yllättäviä roistoja. Tätä et halua missata! Aivot narikkaan ja Dynastiaa vahtaamaan.

LUE MYÖS:

Parasta ajanvietettä

Parasta ajanvietettä vol. 2

Parasta ajanvietettä vol. 3

Parasta ajanvietettä (jännitys- ja rikossarjat)

(kuvat täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä)