Tuorepuuroista parhain ja helpoin. Siihen tulee viitattua sivulauseissa, mutta harvemmin siitä tulee puhuttua suoraan. Viime viikonloppuna kirjoitin mittasuhteet muistiin täydellisen maun ja koostumuksen saavuttamiseksi. Postauksen viimeisestä kuvasta näkee, miltä valmis puuro näyttää.

Voin kertoa, että se näyttää juuri sellaiselta, että työkavereiden nenä saattaa nyrpistyä. Mutta älä välitä. Jaa vain resepti eteenpäin ja anna heidän ihastua tähän täyttävään herkkuun, joka pitää nälkää useamman tunnin.

 

Luottotuorepuuro

1 iso banaani

1 dl kaurahiutaleita

1 dl vettä

1/2 dl jäisiä puolukoita

1 dl paksua jogurttia (Valion kreikkalainen on paras, partaäijä hyvä kakkonen)

Muussaa banaani haarukalla kannellisen astian pohjalle. Mittaa sitten päälle kaurahiutaleet ja vesi. Lisää lopuksi puolukat ja jogurtti. Laita kansi päälle ja anna muhia yön yli jääkaapissa. Tarkoitus on saada neste imeytymään kaurahiutaleisiin. Jos kantta ei ole, sujauta astia suljettavaan muovipussiin.

Minä käytän tuorepuuroon lähes aina jäisiä puolukoita, koska niitä tulee kerättyä syksyllä pakastimeen, mutta toki tuoreetkin käyvät ihan yhtä hyvin. Puolukat ovat valmiissa puurossa (minun versiossani) kokonaisia, joten ne poksahtelevat puraistessa hauskasti suussa.

Ja hei, täyttävä aamusmoothie syntyy, kun laittaa vettä 2-3 kertaa tuon määrän ja blendaa mössön sileäksi. Vaihda silloin kaurahiutaleet pika-versioihin! :)