Tervetuloa mukaani PING Festival 2018 -tapahtumaan! Olet ehkä miettinyt, mikä onkaan tuo vuosittainen tapahtuma, jonka varjolla ihmiset pyytävät töistä vapaata ja härskeimmät jopa maksattavat lippunsa työnantajillaan. No, vitsit vitseinä. Ulkopuolisen korviin tapahtuma saattaa vaan helposti kuulostaa höpönlöpöltä, jos sitä ei avata sen enempää kuin että sieltä Instataan värikkäitä kuvia ja storyjen puolella juodaan skumppaa. Mikä järki siinä on?

Tänä vuonna tapahtuma järjesttiin jo toista kertaa hotelli Clarionissa, mikä on paikkana todella kiva. Henkilökunta on aina ihan timanttista, siis muutenkin kuin PING-reissulla! PING Festival 2018 oli luonteeltaan samalla tavalla verkostoitumistapahtuma kuin aiemmatkin PING-tapahtumat. Aamu alkoi aamiaisella, jonka eksyin vähän vahingossa nauttimaan huoneeseen, jossa esiteltiin Hai-saappaiden tulevaisuutta. Mikäs siinä, Hai Low -kumpparit ovat parhaat kumpparit jalassa, joten vakoilin mielelläni uusia värivaihtoehtoja.

Se tärkein osuus näitä verkostoitumisfestareita on kaikki, mitä tapahtuu suljetuissa tiloissa. Löytyy puheenvuoroja esimerkiksi sosiaalisen median tulevaisuudesta, paneelikeskusteluja markkinoinnin harhaluuloista ja työpajoja, joissa voi opetella sisällöntuotantoon liittyviä asioita. Löytyy vieraita ulkomailta ja asiantuntijoita, jotka on tuntenut koko ikänsä. Esimerkiksi Nata veti hyvän setin läpi.

Lisäksi mukana menossa on Brella, joka on tavallaan kuin Tinder eli voit profiilissasi kertoa tarjoavasi hienoja videoita ja etsiväsi ruoka-alan yhteistyökumppania, jolloin Valiolta Seppo/Sirkka, joka kaipalee liikkuvaa some-sisältöä, voi ehdottaa tapaamista kanssasi. Näitä Brella-tapaamisia höpötellään sitten läpi numeroiduissa pöydissä. Minä tapasin mm. Bonnierin edustajan, jonka kanssa juttelimme siitä, kuinka blogissani pitäisi näkyä enemmän kirjoja. Ja hei, tulee näkymäänkin!

PING Festival 2018

Ja se siistein osa? Yritysten edustajille (Business Hippie) ja sisällöntuottajille (Content Guru) löytyy omaa ohjelmaa, jotta sisältö kiinnostaa takuulla! Zadaa-Iina oppi siis, että mikrovaikuttajat ovat tulevaisuudessa vielä kovempi sana, ja bloggaaja-Iina sen, että laajalle levinnyt vahinkolaukaus häviää kohdennetulle täsmäiskulle markkinointimielessä. Tässä vaiheessa tämä alkaa kuulostaa jo niin mainoshehkutukselta, että muistutan ostaneeni lipun tapahtumaan omilla rahoillani.

Luentojen ja työpajojen lisäksi tapahtumassa on ihanasti esillä yritysten esittelypisteitä, jonne voi haahuilla tekemään jotakin kivaa. Ja tiedätkö, se haahuilu on ihan paras osa festareita! (Tosin tämä teksti alkaa vaikuttaa siltä, että parasta on vähintäänkin kaikki.) Tänä vuonna “haahuilin” niskaani leikkitatskan, naamaani glitteriä, ympärilleni sumua, käytäviltä kahvia, automaatista kaverikuvia ja sormeeni sormuksen kukkapisteeltä. Paikan päältä instailin fiiliksiä ja kehuin pisteitä, joihin tykästyn, mutta blogissa keskityn enemmän tapahtuman kokonaiskuvaan. Siksi jätin tästä postauksesta brändit aika minimiin.

Törmäilin mitä omituisemmissa paikoissa mitä rakkaampiin ihmisiin. Osan tämänkin postauksen kuvista ottanut Veera kulki lähes koko ajan vierelläni, mutta välillä eksyin Nelliinan seuraan, yhdessä vaiheessa höpöttelin hurmaavan Anna-Marian kanssa ja jossakin vaiheessa heitin Natalle jonkin tattivitsin, jonka onneksi jo unohdin. Jep, riemuitsen taas, kun löysin blogimaailman pioneereja ympärilleni. Vanha blogipieru kiittää ja kuittaa onnellisena.

Parasta PING Festival 2018 -tapahtumassa? Ihmiset! Ihan kaikki ihmiset.♥ 

(MAMACITA-paita saatu)