Voi sitä onnea, kun matkalla koulusta kotiin tutulla kentällä oli vipinää. Ilmassa leijaili huumaava ruuantuoksu, ja jossakin vilahti jotakin isoa ja keltaista. Voisiko se olla pomppulinna? Keskellä Töölöä? Minut raahattiin paikalle ennätysvauhtia, kun lapseni bongasi erilaisia ruokakojuja kaksipäiväisiltä Street Food Festivalseilta. Voin muuten kuvitella, miten tätä tapahtumaa kauhisteltiin Facebookin “turhaa englantia” -ryhmässä. 😅

Kivoimmat jutut Street Food Festivals -tapahtumassa:

Hevosajelu ihastutti pieniä vierailijoita. Rauhallista eläintä käytiin vähän ujosti silittämässä. Jotenkin eläimet vetävät lapsia aina ihan erityisesti puoleensa. Tai no, paljon varaa sanoa, kun itse kävin kehonhuoltotunnilla alpakoiden keskellä.

Pomppulinna oli jälkimmäisenä päivänä sopivasti tyhjä, kun kävelimme sen ohitse. Piipahdimme paikalla molempina päivinä koulumatkalla ja voin kertoa, että kovin kauaa tuo ei tyhjänä pysynyt. Aikamoinen mukulamagneetti. Pomppulinnan vieressä oli tarjolla myös tarkkuusheittoa ja ongintaa.

Rullapulla ja Lehmus Roasteryn kustomoitu kahvi yhdessä muodostivat oman suosikkikomboni. Rullapullan sai valita vaniljaisena tai kanelisena. Sen sisälle tuli suklaapallo, kermavaahtoa ja hilloa. Aivan törkeän hyvää!

Spiraalisipsimaistiaiset ilahduttivat, kun alkoi veto loppua. Haahuilimme paikalla jonkin aikaa, kun ystävällinen myyjä alkoi jakaa festarivieraille sipsitötteröitä. Näihin ihastuin jo viime vuonna Tuomaan Markkinoilla.

Loimukeisarin lohirulla oli herkullinen tuttavuus. Katuruokatapahtuman tarjonta oli hyvin lihapainotteinen, mutta onneksi löysin myös kalaa (ja viereiseltä thaikkukojulta tofua). Lohirulla oli oma valintani pääruuaksi ja söisin sen koska tahansa uudelleen! Aurajuustolla, tietysti. 😘