Mutsi ja Murupullat haastoi minut miettimään positiivisia asioita, ja mikäpä sen parempi aika keskittyä kivoihin juttuihin kuin ensimmäinen työpäivä melkein viikon sairausloman jälkeen. En olekaan hetkeen vastaillut haasteisiin, joten tämä on kivaa vaihtelua blogin sisältöön.

KOLME HYVÄÄ ASIAA PÄIVISSÄNI

Työmatka aamulla. Rakastan kävellä töihin päiväkodilta tai suoraan kotoa, jos mies on vienyt pojan päiväkotiin. Nautiskelen kevätauringosta, makustelen päivän työlistaa ja kerään inspiraatiota. Joinakin päivinä nappaan aamiaisen töihin vaikkapa Picnicistä ja aloitan työpäivän aamiaisella oman pöydän ääressä. Ihan yksin. Hiljaisuudessa.

Iltapötköttely sängyssä. Höpöttelemme usein illalla tarinamuodossa, mitä seuraavana päivänä tulee tapahtumaan. Se on poikani lempi-iltasatu, jos niin voi sanoa.

Luomivärien paluu! Siksi näissäkin kuvissa näkyy Maybellinelta saamani The City Kits -meikkipaletti sävyssä Pink Edge. Vaikka en tee muuta kuin tummenna alaripsirajaa tummalla luomivärillä ja sipaise hohtoa liikkuvalle luomelle, on olo heti jotenkin raikkaampi kuin vain ripsivärin kanssa. Näissä kuvissa on tosin kokeiltu myös korostussävyä ja poskipunaa paletin vasemmasta reunasta.

KOLME HYVÄÄ ASIAA MINUSSA

Mielikuvitus. Varsinkin äitiydessä koen suurena vahvuutena sen, että voin heittäytyä hassuun tilanteeseen ilman, että käy edes mielessä, mitä ympärillä olevat ihmiset ajattelevat.

Herkkyys. Vaikka somessa törmää kamaliin kuviin ja teksteihin, en silti ole tullut niille immuuniksi. On kamalaa, miten siihenkin voi tottua, että näkee kuolleen lapsen kuvan tai kärsivän eläimen. Toki esimerkiksi tietyissä töissä paksun nahan kasvattaminen on lähes pakollista, mutta pidän herkkyyttäni enemmän vahvuutena.

Ikä. Yllätyitkö? Olen itsekin sitä mieltä, että näytin paremmalta kymmenen vuotta sitten, mutta en koskaan vaihtaisi silloista ulkonäköä kaikkeen tietoon ja tähän itsevarmuuden ja -tuntemuksen määrään, mitä olen vuosien aikana kerännyt. Olin aivan kamala itselleni sekä henkisesti että fyysisesti enkä tahtoisi koskaan palata niihin vuosiin, joina itsevarmuuteni perustui muiden mielipiteisiin minusta, vaikka kuinka väitin muuta.

KOLME HYVÄÄ ASIAA ELÄMÄSSÄNI

Ihana koti. Olen aivan ympärirakastunut (vaikka niin ei ehkä voi sanoa) uuteen kotiimme. Tummat lattiat ovat ihanat, vaikkakin haastavat, koska kaikki lika ja pöly näkyy heti. Myös kaasuhella on haastava, mutta ihana. Höyrysauna on vain ja ainoastaan ihana. Ja se prinsessakammio. Ah.

Kevätkengät. Kohta kadut sulavat ja kaikki ne loaferit, korkkarit, tennarit ja ballerinat, jotka nyt tylsistyvät kenkäkaapissani, pääsevät käyttöön. (Oikeasti haluaisin vastata työni, mutta ette te kuitenkaan usko, että siellä on niin kivaa kuin mitä väitän.)

Mummola. Voiko olla asiat paremmin kuin nyt, kun vanhempani asuvat järven rannalla niin, että hiihtämään pääsee hetkessä? Maalla mieli lepää ja auttavia käsiä riittää. Nykyään mieheni kysyy melkeinpä minua useammin, koska mennään taas maalle rentoutumaan.

KOLME HYVÄÄ ASIAA TÄNÄ VUONNA

Pääsin hiihtämään. Viime vuonna ehdin hiihtää kerran(!) koko talvena, tänä vuonna kävin jo kolmisen kertaa ladulla ja nyt ei harmita, vaikka lumet sulaisivat pois. Paitsi vähän.

Jännitys tulevasta. En muista yhtään, mitä tänä vuonna on jo tapahtunut enkä osaa aavistaa, mitä kaikkea vielä tulee tapahtumaan, joten tämä on vaikea kysymys.

Blogin uudistus! Kaikkea tähän liittyvää ei ole vielä sovittu, mutta ainakin ulkoasuun ja käytettävyyteen tulee uudistuksia ja rakas sivupalkkini saa toivottavasti lisäelementtejä.

KOLME HYVÄÄ ASIAA BLOGISSANI

Kuvien käsittelytyyli. Olen vihdoin löytänyt säädöt, joilla saan kuvista mieleisiäni. Hieman haaleita, mutta silti vahvoja ja aitoja ilman ns. kauneusvirheiden poistamista tai muuta minulle turhaa hienosäätöä.

Ikä tuo viisautta. Tietyt asiat pitää vaan oppia kantapään kautta. Hyvät julkaisuajat, pakolliset selitykset/tarkennukset ja tiettyjen asioiden jättäminen pois. Sitten on tietysti ne säännöt, jotka teoriassa toimisivat, mutta joita en tahdo noudattaa.

Tuttuus ja turvallisuus. Kun tänne tulee, tietää, mitä saa ja mitä ei. Toisaalta joskus ärsyttää, kun tietää, että jos julkaisisi jotakin todella erilaista, se aiheuttaisi jopa vastareaktion, mutta yleisesti olen tyytyväinen, että seuraajat “tuntevat minut”.

KOLME BLOGGAAJAA, JOTKA HAASTAN VASTAAMAAN

Katja Optimismia ja energiaa -blogista, koska elän jotakin uutta ihastumisvaihetta Tampere-blogeihin ja selailen niitä lähes maanisesti.

Yhteistyökumppanini ja muutenkin aivan superkiva Pinja Pinja’s blog -blogista. Pinjan blogi on aika tuore vielä, kannattaa tutustua.

Rakas, rakas Noora Curiouser & Curiouser -blogista. Viime kerrasta on aivan liian pitkä aika!