Tältä näyttävät useamman viikon vanhat ripsipidennykset. Huolto on loppuviikosta, mutta olo on sellainen, että hävettää olla ilman meikkiä. Ilman pidennyksiäkin olisi parempi kuin sekaisten ja sotkuisten kuitujen kanssa. Ripsien harjaaminen auttaa jo vähän. Tilanne ei siis ole täysin toivoton, mutta ripsissä on lovia ja yleisilme on epäsiisti. Alla olevassa kuvassa ripsien tilanne näkyy edestä katsottuna. Aivan kuin ei edes olisi ripsipidennyksiä, vaan muutama pidempi hajakarva omien ripsien seassa.

Näin pelastat ripsipidennykset:

  • käytä ripsimerkin omaa ripsiväriä. Pidennykseni tehdään JB Lashes -merkin kuiduilla, joten ostin ripsiteknikoltani saman brändin tuuheuttavan ripsarin. Siinä kerrotaan olevan ainesosia, jotka vahvistavat pidennysten liimauksia. Ripsari on tahmeaa ja kuivuu hitaahkosti, jotta ripsiä ehtii asetella.
  • laita ripsiväriä vain ripsien tyveen. Tai siis, jos tahdot vetää överit, sudi toki koko matkalle, mutta koska jo pidennykseni ovat luonnolliset (eli pisimmät kuidut ovat yhtä pitkät kuin omat ripseni), tahdon pitää matalaa profiilia. Ripsiväri on paras levittää niin, että harjaa pyörittää ripsien tyvessä “ulospäin”. Unohda neuvot siksak-tyylistä, se ei toimi nyt.
  • sudi myös alaripsesi. Koska yläripsirivi tulee olemaan korjailusta huolimatta epätasainen, jaa huomio. Sudi siis ripsaria vähän myös alaripsiin, niin epätasaisesti pudonneiden pidennysten jättämän lovet eivät niin häiritse.

Sellaisia vinkkejä tällä kerralla. Seuraavaksi ryhdyn keksimään hiuksiini jotakin kivaa. Ei tee yhtään mieli pitää niitä auki ja kiinni ne tuntuvat tylsiltä. Ehkä nyt on aika tarttua taas värinaamioon tai edes värisuihkeeseen. Oppiikohan sitä koskaan olemaan kyllästymättä omaan peilikuvaansa?

Mutta hei, miten te pelastatte ripsipidennykset, jotka ovat kuluneet. Sinnittelettekö vaan huoltoon asti vai revittekö te ne kokonaan pois? Tiedän, ettei niin saa tehdä, mutta ah, miten ihanalta se joskus tuntui! :D

Edit: Pyysin ripsiväristä lisätietoja merkin edustajalta: “Volume-up Coating Mascara / Protecting Sealer tekee ns. suojakalvon ripsipidennysten/luonnonripsien pintaan, mikä estää öljyjen (esim. ihosta erittyy talia), lian ym tarttumista/imeytymistä. Tämän vaikuttava ainesosa on karnauba, ja lisäksi tuotteessa on mehiläisvahaa joka vahvistaa ripsiä estäen niitä kiertymästä ja tämän kautta myös liimaus kestää paremmin. Eli liimalle ei siis tee mitään, mutta edistää liiman pitävyyttä/kestävyyttä.

Erityisen tärkeää kestävyyden kannalta on kuitenkin myös ripsivärin poistaminen huolellisesti öljyttömällä aineella, esim JB:n omalla iLashcare Protein Remover & Primer:llä. Käytännössäkin ripsivärin koostumus eroaa perinteisestä, on ns. kumimainen ja puhdistettaessa irtoaa liuskoina.