Päätin jo jättää poikani synttärikakun väliin ja tarjoilla jotakin muuta, mutta innostuin kaupan rahkahyllyllä. Kinuski-päärynärahkaa oli pakko testata, joten leivoin juustokakun. Paitsi, että tämä on kyllä oikeasti rahkakakku, mutta hyydytettävä kakku joka tapauksessa. Kakku sai kehuja, mutta meikäläistä hävetti tuo koristelu. Olisi pitänyt jättää päärynät kakun sivuille ja valuttaa kinuskista raitoja kakun päälle. Tästä tuli vähän sellainen “marttaversio”, mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun.

 

Kinuskinen päärynäjuustokakku

Pohja:

150 g kaurakeksejä

50 g voita

50 g suklaapatukkaa (Snickers)

Täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa päärynä-kinuski

1 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Päälle:

1 prk säilykepäärynöitä

paksua kinuskikastiketta

Hienonna keksit. Minä murskaan ne aina puunuijalla, koska tykkään, ettei seos ole aivan homogeeninen. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja veitsellä hienonnettu suklaapatukka. Taputa seos kevyesti leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään suunnilleen viiden minuutin ajaksi. Vaahdota kuohukerma paksuksi kermavaahdoksi. Yhdistä rahkat ja sokerit astiaan, johon täyte valmistetaan.

Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne kipossa ruokalusikalliseen kiehuvan kuumaan veteen. Lisää liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka vielä kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele paloitelluilla päärynöillä ja kinuskikastikkeella.

Psst! Jos joku miettii kakun epätasaista pohjaa kuvissa, tunnustan suosiolla, että tein 22-senttisen vuoan sijaan tämä 28-senttiseen, joten “pohjataikina” olisi kannattanut tuplata, mutta ei se makua haitannut. :)