Pysäytä auto! Tien vieressä on ihan violettia. Tai lilaa. Eikö se ole vaaleanvioletin oikea nimitys? Ihan sama. Pakko avata turvavyö ja juosta pellonreunaan nuuskimaan, olenko tosiaan siellä, missä luulen olevani. Taidan olla. Voiko koko pieni pelto olla täynnä laventelia? Juuri sitä, mikä tuoksullaan rentouttaa kireimmänkin tyypin alta aikayksikön. Täydellinen violetin sävy ja täydellinen ilta-aurinko. Eihän sellaista voi ohittaa.

Laventelipelto, josta en vieläkään ole sataprosenttisen varma, mutta jota itsepäisesti kutsun sillä nimellä, vaikka se olisi täynnä hernettä, kuhisi öttiäisiä ja surina soi edelleen korvissani hiljaisena. Maalla kasvaneena en useinkaan lumoudu luonnossa, mutta tässä oli sitä jotakin. Jotakin outoa ja erilaista keltaisten rypsipeltojen keskellä kasvaneelle.

 

Ei todellakaan ollut tarkoitus napsia mitään asukuvia, kun päällä on vanhat, kiristävät bikinit, pesemättömissä hiuksissa hätäkampaus, yllä kahden päivän matkustamisesta ryppyinen mekko ja vielä kirsikkana kakun päällä meikitön naama. Kaulassakin on imetyskoru, joita en yleensä täällä vilauttele. Imetyksestä ei ole ollut tietoakaan vuoteen, mutta tykkään välillä pitää näitä koruja edelleen. Joten siellä mä pönötän, ihan järjettömässä transsissa. Joku ammattitaitoisempi bloggaaja olisi ehkä palannut huomenna paikalle hienon asun ja hyvän linssin kanssa, mutta halusin jakaa tämän tunteen jonkun kanssa nyt heti.

Laventelipelto oli jo ainutlaatuinen kokemus, mutta illalla pääsin vielä yllättäen saunaan vihtomaan. Koivuntuoksusta tuli niin vahvasti mieleen mummola, että alkoi itkettää. Siellä mummolan ulkosaunassa istuin kesäisin paljussa. Ja siis paljulla tarkoitan isoa muoviämpäriä, jossa pidettiin huuhteluvettä. Kiukaalla pehmeni vihta ja pesästä piti pysyä kaukana. Samoin padasta. Nyt en enää koskaan pääse siihen saunaan. En enää näe mummoa. Se kirpaisee.

Olipa tunteellinen päivä. Kauniita unia! ♥

Edit: Kukka on kuulemma hunajakukka. Jokohan joku tekee tästä eteeristä öljyä? Kannattaisi! Päätin siis tältä istumalta, että “laventelipelto” viittaa ihanan pellon väriin.

(imetyskoru saatu ByPinjalta)