Kameralaukku on pakollinen paha, jos sattuu olemaan bloggaaja. Onhan niitä käsilaukkuja, joihin kamera mahtuu, mutta koen, että paras vaihtoehto on kaunis kameralaukku, johon kamera ja vaihto-objektiivi mahtuvat niin, etteivät ne hölsky ja heilu laukussa valtoimenaan.

Tällä hetkellä omistan kolme kameralaukku PEN-kameralleni. Tällä hetkelle minulla on Olympukselta lainassa peilitön järjestelmäkamera E-PL8, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon vanhaa E-PL7 -malliani. Kamerasta kirjoittelen lisää myöhemmin, nyt keskityn näihin kuljetuslaukkuihin.

Uusin tulokas on ostettu käytettynä. Rebecca Minkoffin mintunvihreässä kameralaukussa on tummansininen hihna. Eniten pidän laukussa sen muotoilusta ja vetoketjujen nahkanyöreistä, jotka jäävät kivasti roikkumaan. Boho-henkinen laukku on kivaa vaihtelua kahdelle seuraavalle laukulle, joita käytän useita kertoja viikossa.

Olympuksen kameralaukkuja omistan kaksi kappaletta. Nahkaisissa laukuissa on hopeanväriset metalliosat. Laukkujen sisällä taas on liikuteltavat väliseinät, joiden ansiosta kamera ja sen varusteet pysyvät hyvin paikoillaan. Asukuvia näiden laukkujen kanssa löytyy jo aika runsaasti, kun selaa Olympus-hakusanalla blogiani. Se onnistuu painamalla tästä linkistä.

Olympuksen yksinkertaisissa laukuissa on se hyvä puoli, että ne ovat tuunattavissa esimerkiksi sarjan Chanel-henkisillä ketjuilla. Toki laukut ovat kauniita sellaisenaankin, mutta vaikkapa H&M:n karvapalloavaimenperät tuovat kivaa lisää laukun ulkomuotoon.  Kaunis kameralaukku on siis varsin helppo muuttaa vähän persoonallisemmaksi versioksi asusteilla. Noita hihnoja myy Olympuksen oma verkkokauppa, ja tuollaisen hihnan saa myös suoraan kiinni Olympuksen kameraan.

Mustan laukun ja nuo vaihtohihnat olen saanut Olympukselta blogin kautta, nudenvärisen laukun ja kaikki avaimenperät ostin itse. Löytyykö sinulta kaunis kameralaukku? :)