Palataanpa tapaukseen iKaffe. Epäsuosituissa mielipiteissäni paljastin, että voisin vaihtaa kahvimaitoni lehmänmaidosta kasvimaitoon, elleivät kaikki kasvimaidot maistuisi kahvin seassa heinäsirkan takamukselta. Siis liian vihreiltä, jos kauniisti sanotaan. Oikeasti en kertonut koko totuutta, sillä käytän kahvissa nykyään kermaa enkä maitoa, mutta lehmästä sekin on kotoisin. Määrä vaan on maitotilkasta murto-osa. Kommenttiboksista löytyi taas viisasta porukkaa ja tuote nimeltä iKaffe vilahteli vinkkauksissa, koska se ei kuulemma maistu tyypilliseltä kasvimaidolta. Niinpä minä kävelin pieneen lähikauppaamme ja ostin tölkin kauramaitoa, joka on suunniteltu erityisesti “kahvimaidoksi”.

 

Mitenhän tämän nyt selittäisin. Kyllä, myös iKaffe maistuu kasvimaidolta, mutta se maistuu siltä vain ensimmäisellä hörpyllä, koska en jälkeen jotenkin maku on itsestäänselvä eikä sitä ajattele. Sitä vain juo hyvää kahvia. Niinpä, hyvää kahvia, jonka seassa kasvimaito ei klimppiinny tai tee muutakaan omituista! En ole laiskana jaksanut hetkeen käydä ostamassa kapseleita Nespressolta saamaani kahvikoneeseen, joten vaahdotan sillä vain maidon ja keittelen kahvit peruskeittimellä. Uusin kahvi-ihastukseni on tummempi tumma, joka on vatsaystävällinen ja aromiltaan intensiivinen aamukahvivalinta. Kuvien SodaStream-laite ei muuten liity kahviin mitenkään, sekin on saatu.

Joten näin minä taivun ja myönnän julkisesti, että on olemassa kasvimaito nimeltä iKaffe, jolla voin korvata lehmänmaidon kahvissa tuntematta, että siirtyisin maultaan huonompaan vaihtoehtoon. Harmi vaan, että ruokajuomana kasvimaito ei vieläkään toimi. En ole selvittänyt, minkä maku muistuttaisi kylmänä eniten lehmänmaitoa, koska hassua kyllä, minulle kasvimaito maistuu tunkkaisemmalta kuin lehmänmaito. Tottumiskysymyshän se on, mutta totuttelua on hankala aloittaa, kun kasvimaito ei tunnu menevän sellaisenaan alas. Onneksi sentään jo kahvimaitona ja smoothien joukossa. Pieni voitto tämäkin!

Kiitos siis vinkkejä jättäneille! Olen niin tyytyväinen, että tätä myydään pienemmissäkin kaupoissa. :)

(huppari saatu Melliltä)