No niin, lue postaus loppuun, ennen kuin kohottelet kulmakarvojasi sen aiheelle. Tämä nimittäin saattaa kuulostaa ja jopa näyttää vähän epäilyttävältä, mutta on kokeilemisen arvoista. Vaaleanpunaisessa hirsitalossa on jemmailtu reseptiä, joka on nimeltään styroksikakku. Se jakaa mielipiteet vähän kuin kookos maullaan. Minä rakastuin tähän heti!

Onhan tämä vähän kuin tuorejuustokakku, mutta juusto vain on hieman erilaista. Tähän kahvinmakuiseen herkkukakkuun käytetään nimittäin raejuustoa. Ei, et nyt mene minnekään! Uskallapa sulkea välilehti. Lue loppuun ja lupaa, että edes harkitset maistamista? Styroksikakku ansaitsee sen.

Styroksikakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä

100 g sulatettua voita

3 tl kanelia

Väliin:

400 g raejuustoa

Päälle:

2 munaa

1½ dl intiaanisokeria (myös fariinisokeri käy)

1 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

1½ dl vahvaa kuumaa kahvia

6 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sitten joukkoon kaneli ja sulatettu voi. Painele taikina irtopohjavuokaan. Levitä raejuusto tasaiseksi kerrokseksi keksipohjan päälle. Vatkaa munat ja sokerit keskenään. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita kuohkeaan muna-sokeri -seokseen. Liuota liivatelehdet kuumaan kahviin ja sekoita loppuun täytteeseen. Kaada täyte pohjan ja raejuuston päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Alkuperäisessä ohjeessa luki kaksi tuntia, mutta sen jälkeen kakku oli vielä löysähkö (kuten kuvista näkyy). Seuraavana päivänä koostumus oli täydellinen, joten käskytän odottamaan hyytymistä suosiolla yön yli.

 

Uskaltaisitko SINÄ maistaa, miltä styroksikakku maistuu? ;)