Hyvässä postauksessa on sekä vaaka- että pystykuvia. Kuvat eivät saa olla sivun leveyteen nähden liian isoja, sillä on epämukava skrollata kymmentä kertaa nähdäkseen bloggaajan päästä varpaisiin.

Kuvia on oltava sekä kauempaa että kuvattavan kohteen yksityiskohdista. Samasta kuvakulmasta voi olla useampi kuva, jos kuvissa on selkeästi huomattava ero. Jos lukijalle tulee “onko tämä kuva tullut vahingossa kaksi kertaa” -olo, ollaan väärillä jäljillä.

Kuvien on oltava linjassa keskenään esimerkiksi valaistuksen suhteen. Siksi en voinut julkaista näitä kuvia tässä postauksessa, vaikka nämä otettiin vain 10 minuuttia toisen postauksen kuvien jälkeen täsmälleen samassa paikassa.

Hyvissä blogikuvissa on usein ihminen edes postauksen yhdessä kuvassa. Olkoon vaan ruoka- tai remonttipostaus, mutta jo kokin tai remonttireiskan käsien näkyminen tekee postauksesta helpommin lähestyttävän.

Nämä ovat minun päähänpinttymiäni siitä, millaisia ovat hyvät blogikuvat. Oletteko kanssani samoilla linjoilla vai eri mieltä? :)