P6301559

Ihan oikeasti, vieläkö joku naistenlehti kehtaa julkaista pukeutumisvinkkejä, joiden mukaan lyhyelle ihmiselle ei sovi pitkä mekko muuta kuin jäätävien korkojen kanssa puettuna? Pukeutusmissääntöradikaali-Moukola on edelleen kiukkuinen, että naisia yritetään tunkea samaan muottiin, mutta yritän nykyään suhtautua näihin sääntöihin enemmänkin vinkkeinä. Toki tiedän itsekin, että maksimekkojenkin kohdalla vyötäröltä kapea mekko on imartelevampi kuin esimerkiksi näiden kuvien empire-mallinen, mutta kun ei jaksa välittää niin ei vaan jaksa. Siksi kielloista huolimatta päädyin aikanaan ostamaan itselleni maksimekon, sitten toisen ja lopulta puolet rakkaimmista vaatteistani on maataviistäviä mekkoja.

P6301539P6301549

Yksi maksimekoista, jotka sopivat tällaiselle alle 1.6 metriä pitkälle matalienkin kenkien kanssa, on Odd Mollylta saamani kesämekko. Instan puolella sattumalta joku kyselikin mekkovinkkejä meille “puolitoistametrisille”, joten täältä pesee muutama. Tämä uusi mekkoni, jonka kuvasimme eilen matkalla Aulangon näköalatornille, on ollut niin suosittu, että se on myyty jo melkein kokonaan loppuun muutamastakin nettikaupasta. Kumpaakin värivaihtoehtoa* oli vielä aamulla muutama jäljellä. Oma mekkoni on kokoa S ja selän nyörityksen ansiosta yläosan istuvuutta on helppo säätää. Toinenkin omistamani Odd Molly -maksimekko sopii meille lyhyille, sen helma kun on nerokkaasti edestä lyhyempi. Tässä vaaleansinisessä mekossa helma taas on rikottu, joten kävely on helpompaa kuin tasaisen helman kanssa.

P6301554odd molly

Hyviä maksimekkoja lyhyille löytyy myös H&M:lta ja varsinkin nettikaupan puolelta. Eivät toki kaikki mallit ole hyviä, mutta yllättävän usein tärppää. Äitiysmerkeistä BOOB Design* (haha, tiedän) tekee lähes poikkeuksetta lyhyitä maksimekkoja. Itseltäni löytyy muutamakin merkin mekko ja niissä ei osu edes helma maahan. Muilta merkeiltä ei oikein ole löytänyt sopivia mekkoja, tämän juhlamekonkin vein ompelijalle. Yksi hyvä kikka on ostaa midi-mittainen mekko tai hame, sillä hyvällä tuurilla se on lyhyelle enemmänkin maksi-mittainen. Sama pätee housuihin, joten pitäkää silmällä ankle– ja cropped-mittaisia farkkuja. Muitakin lyhyiden tyttöjen shoppailuvinkkejä otetaan kommenttiboksin puolella vastaan riemulla! :)

P6301551

Psst! Myös lastenvaateosasto kannattaa tsekata, ellei satu olemaan tällaista “takamuksekasta” mallia, joka ei saa itseään survottua lastenvaatteisiin. Enää.

(*kaupallinen linkki)