Muistatteko vielä, kun tunnustin, miten en vaan saa ostettua mitään tavallista, vaan sorrun aina erikoisiin vaihtoehtoihin ja kaiken maailman kausiväreihin? Tuo sama pahe on tunnistettavissa edelleen, mistä johtuen vaatekaapistani puuttuvat vieläkin mustat peruskorkkarit. Mokkanahkaisia korkkareitani käytän paljon, samoin noita kiiltonahkaisia pleksikorkoja, mutta kaipaisin niitä ihan tavallisia korkekenkiä tähän rinnalle. Sellaisia mattanahkaisia, joissa ei ole päkiän alla kuin pakollinen määrä koroketta eikä kenkien korko ole liian korkea tai liian matala. Optimaalinen korko minulle olisi jotakin 6-10 sentin väliltä, jotta kengillä jaksaa kävellä, mutta ne eivät näytä hassuilta.

mustat peruskorkkarit

Blogin alkuaikoina punapohjaiset Louboutinit vilkkuivat haavepostauksissani tasaisin väliajoin. Louboutin on merkkinä hyvin tunnistettava ja heiltä löytyy jatkuvasti juurikin niitä kauniita perusmalleja erikoisempien mallien lisäksi. Omistin merkiltä kerran käytettyinä ostetut nilkkurit, jotka olivatkin lopulta liian isot, ja toiset korkokengät, jotka löysin alennusmyynneistä Nina’silta. Ne pirulaiset taas alkoivat puristaa kävellessä, joten myin nekin eteenpäin. Näistä kenkäkokeiluistani opin, että 37 saattaa olla liian pieni minulle, mutta 38 on jo ehdottomasti liian iso. Kengän malli vaikuttaa kyllä paljon, joten sovitus on väistämättä edessä. Mallista puheen ollen keräsin neljä mielestäni kauneinta Louboutin-mallia kollaasiin vertaillakseni niitä hieman.

moumou louboutin

Eniten minulta näyttää tuo oikea alakulma, mutta korko (12 senttimetriä) on aivan liian korkea. Kärjen malli vaan olisi täydellinen, samoin materiaali. Vasen yläkulma on aika lähellä sitä, mitä haluan, joten noita voisin käydä sovittamassa. Muut mallit ovat sitä vaarallista “ihan kiva” -taso, jota välillä sortuu ostamaan, mutta jota ei sitten käytä. Kenkärahastokin on jo perustettu. Päätin laittaa kaikki kirjoituspalkkioni, joita laskutan blogihommien ulkopuolelta, erilliseen hemmottelurahastooni, josta voin sitten ostaa itselleni välillä jotakin kivaa. Aloitin myös matkarahaston, jotta perheemme pääsisi ulkomaille jossakin vaiheessa. Ihme säästämisvimma iskenyt entiseen tuhlaajaneitoseen. Osaako joku sanoa, onko Louboutineissa yleisesti ottaen normaali, kapea vaiko leveä lesti? Vai riippuuko se kengän mallista? :)

(Louboutin-kuvat: Nina’s)