Pyöreä pöytä, jonka halkaisija on reilustin yli metrin, on keittiömme murheenkryyni. Halusin keittiöstä viihtyisämmän, mutta siistiä ruokailua vasta opetteleva taapero asettaa tiettyjä haasteita sisustamiselle. Esimerkiksi mattoa meillä ei ole keittiössä kuin työtason edessä, sillä jo viikonloppu mummolassa vie  minulta järjen, kun matto imee kaiken ruuan itseensä. Lautalattia on paljon helpompi puhdistaa. Haasteena oli löytää näyttävän maton sijaan hauska pöytäliina ja lopulta sellaisen löysinkin. Sain kaupassa sellaisen vinkin, että vahaliina imee itseensä ruuan, kun taas tällainen puuvillaliina, jonka voi heittää pesukoneeseen 60 asteeen pyörimään, kestää lapsiperheellä paremmin käyttöä. Eipä olisi tullut heti mieleeni. Marimekon Kasvu-printti olikin lopulta väritykseltään sopivan keväinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitenkään helppo ostos tuo pöytäliina ei ollut, sillä se on teetetty. Tekeminen ei ollut hankalaa, sillä minähän vain jätin kankaat myymälään ja noudin valmiin liinan, mutta se vaihe, kun mietittiin, kuinka paljon kangasta tarvitaan ja jääkö sitä yli juuri sen verran, että ylijäämäpalasta ole mihinkään, olin aika pitkä. Taisin viipyä myymälässä puolisen tuntia suunnittelemassa pöytäliinaa. Marimekon myymälässä oli onneksi ompelupalvelu, joten meidän pöydällämme oleva liina koostuu kahdesta vierekkäin kulkevasta liinasta. Kangasta jäi ylikin jonkin verran, joten saatan antaa kankaat jollekin ompelutaitoiselle tuttavapiirissäni ja teettää vaikkapa sohvatyynyt meille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten myös ehkä huomaatte, kuukausien kitinän jälkeen keittiön ikkunassani on verhot. Toki ne ovat kokovalkoiset ja muovia, mutta alku se on tämäkin. Iso ja värikäs taulu lähti keittiöstä pois kokonaan, sillä aion kuin aionkin viritellä yrttiseinän sen tilalle. Nyt seinällä on väliaikaisesti muutama pienempi kuva, mutta ne eivät jää siihen, joten en edes kuvannut hassua viritelmääni tänne. Sen sijaan kuvasin kaikkea pöllöä, kuten koristemunia, mutta tälle on ihan oma syynsä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otin nämä kuvat lauantaina, kun meillä oli käynyt vieraita. Huomasitteko, että postauksessa on käytetty hieman erilaisia kuvia kuin yleensä? En olisi normaalisti julkaissut näitä, sillä yksi kuva on palanut puhki, toisessa on krääsää ikkunalaudalla sekä ruma omena ja kolmannessa näkyy karkkipussi, jonka sisältö oli pahaa. Ärsyttää, kun oma rima vaan nousee nousemistaan, mistä seuraa se, etten kohta postaa mitään, koska aina on jotakin vialla. Vihaan sellaista kiillotettua elämää, jossa ei ole okei postata kuvaa keittiöstä, jos pöydän alla on iso H&M:n paketti. Mitä hittoa? Blogienhan on tarkoituskin kertoa oikeiden ihmisten elämästä eikä esitellä mallinukkeja! Siksi tämän postauksen päättää Keisarin vadelmamoussekakun sijaan tahmea kakkulapio.

Haittaako teitä, jos kaikki ei ole täydellistä, vaan kuvissa on myös elämää ja arjen sotkuja? Tätä miettii sunnuntai-iltana väsynyt, mutta onnellinen bloggaaja, joka kävi tänään ensimmäistä kertaa vuosiin BodyPump-tunnilla. Siitä rääkistä tulee postaus myöhemmin, sillä kerrottavaa riittää! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA