KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-RUOAN KANSSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen asunut Helsingissä nyt melkein päivälleen neljä vuotta ja olen tehnyt ruokaostokseni aina mahdollisimman lähellä kotiani. Milloin lähikauppani oli Pietarinkadun pieni ja tunnelmallinen K-market Pietari, milloin taas Kampin laajalla tuotevalikoimalla siunattu K-supermarket Kamppi. Sain tämän yhteistyön tiimoilta haasteekseni kokeilla elämyksellistä kaupassakäyntiä ja määränpääkseni valikoitui hiljattain uudistunut Sellon K-citymarket. Matka taittui lähijunalla hetkessä perille, juna pysähtyi ihan muutaman kymmenen metrin päähän kauppakeskuksen ovista. K-citymarket Sellon vahvuudeksi paljastuivat jo ensivilkaisulla erilaiset maailmat, joihin kauppa oli jaettu. Äitinä kiinnitin erityisesti huomiota lastenmaailmaan. Lastenruuat, vaatteet, lelut ja ylipäätään kaikki lapsiin liittyvä löytyy samalta osastolta, jolloin lapseperhe voi tehdä täsmäiskun vain tiettyyn osaan kauppaa. Eri osastot on helppo löytää, marketissa on väljää ja huhu kertoo, että espoolaiset tulevat varta vasten kaupan liha- ja kalatiskille ostoksille.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka K-citymarketissa sai kulumaan aikaa, sen vierestä löytyvä Starbucks veti minua puoleensa magneetin lailla. Tulostani oli ilmoitettu etukäteen ja sen sijaan, että olisin vain napsinut muutaman valokuvan erilaisista kahveista, pääsinkin maistelemaan kahveja ammattilaisen ryystöottein. Opin muutaman hyödyllisen kikankin sopivan kahvin valitsemiseen. Tiesittekö esimerkiksi, että vaaleapaahtoisessa kahvissa on enemmän kofeiinia kuin tummapaahtoisessa? Mitä kauemmin kahvipapua paahdetaan, sitä enemmän siitä haihtuu kofeiinia.  Suolakaramelliä rakastavana tunsin avaavani Pandoran lippaan, kun maistoin, miten pähkinäinen ja aika hapokas Colombia Nariño -kahvi oikein korosti minulle tarjotun makean herkkupalan kinuskin suolaisuutta. Tätä pitää ostaa kotiinkin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain maistella kahta uutta kahvimakua, jotka tulivat myyntiin nyt helmikuun alussa. Ei, älkää vielä rynnätkö kahville! Lukekaa tämä juttu ensin loppuun, niin löydätte alennuskoodin Starbucksiin. Pistachio and Rose Mocha on ulkomuodoltaan niin kaunis erikoiskahvi, ettei sitä tahtoisi tuhota. Kermavaahto on maustettu ruusuvedellä, minkä vuoksi se on sävyltään vaaleanpunaista. Vaahdon päällä on vihreitä pistaasirakeita. Luulisi ehkä, että kahvi jotenkin jyräisi nämä hennot aromit alleen, mutta mitä vielä. Kokonaisuus on täydellisessä tasapainossa. Väitän, että jos Marie Antoinette palaisi maan pinnalle ja kävelisi Starbucksiin, hän tilaisi itsellee tällaisen. Ja jos hän ei pitäisikään mausta, baristat tekisivät tietenkin kaikkensa valmistaakseen hänelle juoman juuri hänen mieltymystensä mukaan, sillä Starbuckeissa on laatutakuu. Starbuckseista ympäri maailman voi ostaa yli 87 000 erilaista juomaa erikokoisina, kofeiinilla tai ilman, kylmänä tai kuumana sekä erilaisilla maitovaihtoehdoilla ja siirapeilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burnt Caramel Latte saa veden nousemaan kielelle jo siinä vaiheessa, kun vasta lukee juoman nimen. Kuvailisin tätä jälkiruokakahviksi, sillä makea kahvi ja paahdetulta sokerilta maistuva karamellikastike kermavaahdon päällä takaavat sen, että tämän seuraksi ei kaipaa vitriinistä makeaa herkkupalaa. Varsinkaan, jos käyttää minun taktiikkaani ja kauhoo karamelli-kermavaahtoa mukista suoraan lusikalla suuhun. Ihan täydellinen makuelämys. Tällä voisi hyvin palauttaa energiatasot kohdilleen, kun on ensin shoppaillut K-citymarket Sellon puolelta muutaman kangaskassillisen ruokatarvikkeita. Vatsa täynnä kahvia onkin hyvä istahtaa junaan ja hengähtää hetki ennen kuin kävelee rautatieasemalta kotiin. Todellinen kahvirotta ostaa vielä junaevääksikin itselleen kahvin. Vaikka kofeiinittomana, jos alkaa jo olla tutina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirsikkana kakun päällä tai tässä tapauksessa kermavaahtona erikoiskahvin päällä minulla on teille alennuskoodi, jolla saatte K-citymarket Sellon Starbucks-kahvilasta 10 % alennusta helmikuun viimeiseen päivään eli 29.2. asti mainitsemalla lukevansa MouMou-blogia. Tarjous on voimassa ainoastaan Sellon Starbucksissa.

Kumpi uusista juomista kuulostaa herkullisemmalta? Pistachio and Rose Mocha vai Burnt Caramel Latte? ♥