Ai että! Kyllä tämän ohjeen kanssa väännettiinkin. Palaneita lehtikaalisipsejä oli kaikkialla, kun yhtäkkiä löysin sopivan paistolämpötilan ja ajan juuri tälle uunille. Resepteissä kun on se huono puoli, että ne eivät aivan sellaisenaa sovi kaikkiin uuneihin. Varsinkin niihin temppuileviin yksilöihin, joita esiintyy mm. vanhoissa vuokrahuoneistoissa. Varsinkin, kun vuokraisäntä tuo tilalle toisen vanhan uunin, kun valitat, ettet voi tehdä ruokaa uunilla, joka kuumenee aina maksimiin, vaikka miten säätäisi asteita. Vanhassa kodissani täytyi aina vähentää 15 astetta reseptin lämpötilasta ja pidentää paistoaikaa 10 minuutilla, sitä edellisessä kodissa paistoajan voi melkeinpä arpoa, sillä kaikki tosiaan paloi uuniin. Ihan joka kerta. Tässä kuitenkin hieman osviittaa, millä herkullisen rapeat lehtikaalisipsit saattaa saada onnistumaan.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lehtikaalisipsit 

400 g lehtikaalia

5 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen, mutta älä käytä kiertoilmatoimintoa. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja revi ne sitten sopiviksi suupaloiksi. Poista lehdistä kovat varsiosat. Sekoita lehtikaalipaloihin öljy kulhossa niin, että öljy leviää mahdollisimman tasaisesti. Levitä kaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle suola. Kypsennä uunissa niin, että “sipsit” saavat vähän(!) väriä. Tummuneet sipsit palavat todella helposti, joten vahdi uunia koko ajan. Tarjoa hieman jäähtyneinä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA