Kaverini oli liittynyt Facebookissa tapahtumaan, joka herätti kiinnostukseni. Kahden viikon smoothiehaasteen ideana on juoda 14 päivän ajan joka päivä smoothie. Muita sääntöjä ei ole eli aika helpolla tästä luulisi selviävän. Haasteesta sain idean kirjoittaa tänne blogiinkin smoothie-teemalla, sillä onhan niissä paljon hyvää.  14 PÄIVÄN SMOOTHIEHAASTE -tapahtuman keksivät Tikis ja Puhdistamo. Tapahtumaan liittyneet voivat voittaa palkintoja jakamalla tapahtuman seinällä omia smoothieohjeitaan.  Jos smoothieiden maailma ei ole vielä tuttu, listasin tähän postaukseen hieman omia suosikkiraaka-aineitani ja kaivelinpa arkistoista pari reseptiäkin. Smoothieissahan parasta on, että niihin voi laittaa mitä tahansa ja huhu kertoo, että tehosekoittimessa pilkotun ruoan ravintoaineet imeytyvät jopa 40 % paremmin.

smoothien raaka-aineet 1

Omat lemppariraaka-aineeni smoothieissa:

  • banaani. Banaanissa on niin paljon hyviä ominaisuuksia, etten jaksa edes luetella niitä kaikkia. Tärkeintä taitaa olla, että banaani makeuttaa juoman ilman ylimääräistä sokeria ja se pitää myös vatsan täynnä.
  • hunaja. Jos smoothie kuitenkin tarvitsee ylimääräistä makeutusta, hunaja on tässä suosikkivalintani.
  • kaurahiutaleet. Rakastan tuorepuuroa ja kaurahiutaleet taitavat siksi olla usein osa smoothietani. Niillä pysyy masu täynnä pitkään, mutta myös smoothien koostumuksesta tulee ihana.
  • rahka tai paksu jogurtti. Kreikkalainen jogurtti on lempparini, kun smoothie nautitaan esimerkiksi aamulenkin jälkeen aamiaiseksi.
  • avokado. Kermaisen tunnun smoothieen saa maitotuotteiden lisäksi avokadolla, johon olen pahasti koukuttunut muutaman viime vuoden aikana.
  • vihreät asiat kuten lehtikaali tai pinaatti. Tai avokado, jota jo yllä hehkutin!
  • chia-siemenet. Muuten en niin superfoodeista perusta, mutta nämä proteiinipommit tekevät smoothiesta ihanan “limaisen” ja täyttävän.

smoothien raaka-aineet 2

Keräsin myös konkreettisempia smoothieohjeita kokeiltavaksi, jos jonkun smoothiehammasta alkoi kummasti kolottaa. Joukossa on raikkaampia ja kevyempiä reseptejä, mutta myös ruokaisia vaihtoehtoja. Superfoodeja käytän smoothieissa hyvin vähän, sillä monet niistä maistuvat ikävästi läpi ja ihan suoraan sanoen uskon, että luomuraaka-aineista valmistettu smoothie tekee kropalle ihan yhtä hyvää kuin toiselta puolelta maailmaa raahatuilla megakalliilla uutteilla ja jauheilla tuunattu litku.

Hyviä smoothiereseptejä blogivuosien varrelta:

helppo smoothie

Sitten kiperä kysymys. Smoothien epävirallisena suomennoksena monissa blogeissa käytettävä sana SMUUTI. Hot or not? :D