OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka käsistäni lähtee iho palasina yllättävän kuivumisreaktion vuoksi, kasvojeni iho on yllättävän hyvässä kunnossa ottaen huomioon, millaisissa pakkasissa sitä on viime aikoina ulkoilutettu. Yleensä talvisin tämä varsin leppoisa ihoni heittäytyy hankalaksi (lue: pintakuivaksi) ja vaatii huomiota kuin lellipentu vanhemmiltaan. Nykyisin alan ennakoida kuivumisvaaraa jo syksyllä, mistä johtuen siirtyminen talveen sujuu meiltä yhdessä suhteellisen harmittomasti. Apunani ihon hyvinvoinnin ylläpitämisessä on vanhoja luottotuotteita ja tänä vuonna myös muutama uusi suosikki. Kaikki esittelemäni öljyt ja voiteet on linkitetty verkkokauppoihin, joista tuotteet on saatu testiin. Candyshopin ja Jolien valikoimia kannattaa selailla muutenkin, molemmat myyvät laatukosmetiikkaa ja tarjoavat hieman spesiaalimpia tuotemerkkejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viisi tärppituotetta talvi-ihon hyvinvoinnin edistämiseksi:

Sophie la Giraffen kasvorasva on alunperin tarkoitettu vauvojen iholle, mutta ei ole kuulemma ensimmäinen kerta, kun äiti omii purnukan itselleen. Hyvin hellävarainen voide imeytyy iholle nopeasti ja sen tuoksu on todella miellyttävä. Tästä sarjasta käytän muitakin tuotteita, sillä siinä, missä tämä on hyvä päivävoide, rasvaisempi suojavoide (löytyy myös täältä) toimii passelisti yövoiteena. Eipä tarvitse pakata talvella matkalle kuin yksi voidepurkki, kun sama voide toimii “pienellä ja isolla Moukolalla”.

Pain kasvorasva oli rakkautta ensipumppauksella. Tuoksu on tässä voiteessa rentouttava, joten kosteutuksen yhteydessä saa pienen aromaterapisen lepohetken. Pai toimii sekä päivä- että yövoiteena, ja voiteen monikäyttöisyys onkin juuri se seikka, joka tekee tästä ns. ihmerasvan. Monia palkintoja ja äänestyksiä voittanut voide on todellakin hyvän maineensa ansainnut. Harvemmin hallussani on täysinäistä purkkia tätä voidetta kuten kuvastakin saattaa huomata. Tätä olen käyttänyt jo vuosia eikä rakkaus laimene yhtään. Jos hankitte listaltani yhdenkin tuotteetn, aloittakaan tästä ihmevoiteesta!

Jurliquen kosteussuihke ja hoitoöljy tulivat tutuiksi blogikampanjasta, jossa käytin kuukauden ajan pelkästään Jurliquen ihonhoitotuotteita kasvoillani. Jos postaukset ovat menneet ohi, ne pääsee lukemaan täältä ja täältä. Kasvovoiteen lisäksi nämä kaksi tuotetta ovat jatkokäytössä nousseet suosikeikseni. Kasvovesi, joka on suihkemuodossa, toimii lisäksi kosteuttavana apuna esimerkiksi lennoilla tai muuten vaan kuivalla ilmalla. Hoitoöljy on minulla käytössä yövoiteen sijaan. Aamulla ihoni on superpehmeä, kun sitä hellii yön ajan tällä öljyhoidolla.

Madaran kasvoöljy on uusin tuttavuuteni. Toisin kuin Jurliquen öljy, tätä öljyä sekoitan päivävoiteeseeni, sillä tämä on tarpeeksi kevyttä käyttämäni meikkivoiteen alle. Tuoksukisassa tämä voittaa Jurliquen, mutta muuten en osaa laittaa öljyjä paremmuusjärjestykseen. Vertailu on aina vaikeaa, kun tuotteita käyttää erilaisiin tarkoituksiin ja tilanteisiin. Öljy sai siunauksensa myös atoopikkojen ylijumalattarelta, mikä on aivan erityinen saavutus. Jos jonkun iho on nirso kosmetiikan suhteen, se on entisen naapurini ja hyvän ystäväni Jonnan. Tätä korkeampaa suositusta ei kasvotuote voi saada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos näissä pelastajapurnukoissa ei olisi niin suolaisia litrahintoja, käyttäisin näitä koko vartalolle. Kuvattuani purkit tähän postaukseen kokeilin kaikkia niiden sisältöjä myös käsieni iholle ja himputti, että kuivuus katosi nopeasti. Pakko kaivella laatikoita, josko niiden uumenista löytyisi yhtä tehokkaita vartalotuotteita. Ainakin kirahvisarjassa ja Pailla on vartalovoide olemassa, Madaran kropparasva ei ihan riittänyt kuivalle iholleni. Sen ehdin jo kokeilla viime viikolla. Toisaalta sitäkin voisi tehostaa muutamalla öljytipalla. Voitelukokeilut jatkuvat siis edelleen, sisäisestihän olen jo tsempannut juomalla enemmän vettä ja muistamalla syödä niitä tärkeitä rasvahappoja ihan päivittäin. :)