Päätin lopettaa polkkatukkamallini ylläpidon tultuani raskaaksi. Niin moni suositteli kasvattamaan pitkät tai ainakin pidemmät hiukset, jotta hiukset saisi kätevästi kiinni tarvittaessa ilman mitään pinniviritelmiä. Aluksi hiusten pituus yli ärsyttävä ja hiukset tuntuivat lähinnä “eivät minkään mittaisilta”. Nyt tilanne alkaa kuitenkin näyttää paremmalta, kun aikaa on hieman kulunut ja tyvestä pukannut uutta tavaraa. Valitettavasti se tarkoittaa myös sitä, että tyviväriä on piiloteltava jatkuvasti, mutta onneksi värinaamiot on keksitty.

hiustenkasvatus moumou

Kasvatusoperaatio on edennyt tähän mennessä hienosti. Yllä olevat kuvat on otettu lauantaina eli ne ovat ihan tuoreita. Pidin muutaman kuukauden ajan hiuksiani kiinni lähes päivittäin, joten ne ehtivät kasvaa aivan kuin huomaamatta. Oli positiivinen yllätys, että projekti on jo näin hyvällä mallilla tässä vaiheessa, kun vasta virallisesti tätä kasvattamista aloittelen. Suurin ärsytys kasvatuksessa on se vaihe, kun osa hiuksista on niin lyhyitä, etteivät ne yletä ponnarille. Tultuani raskaaksi viime syksynä, uutta hiusta alkoi pukata heti ja nuo ns. vauvahiukset hiukset ovat nyt sellaisia suunnilleen 10 senttiä pitkiä ja TODELLA ärsyttäviä. Ainoa keino taltuttaa ne on se, että ne kirjaimellisesti liimaa voimakkaalla hiuslakalla kiinni muihin hiuksiin. Ei sekään silti pomminvarma keino ole, mutta auttaa vähän.

surffitukka

Apunani tässä kasvatusoperaatiossa on jo aiemmin mainittu värinaamio. Sillä saa hämättyä tyvikasvua, sillä muuten sitä pitäisi värjätä kolmen viikon välein kestovärillä tummaksi. Oma värini on varsinkin talvisin hyvinkin vaalea ja siitäkin syystä on kieltämättä käynyt mielessä, josko sitä taas ottaisi vaaleita raitoja, niin tyvikasvu ei stressaisi näin. Kumpikaan värivaihtoehto ei tunnu toista paremmalta, vaikka tällä hetkellä tuon yllä olevan vanhan kuvan hiukset houkuttelevatkin epämääräisyydellään. Edullisin vaihtoehto taitaa kuitenkin olla tuo värinaamio, joten näillä tummemmilla mennään toistaiseksi. :)