On aika saattaa päätökseen syksyn ajan kestänyt Xylitol Jenkki -kampanja. Ensimmäisessä osassa pohdiskelin, mistä koostuu kaunis hymy ja jaoin omat suosikkivinkkini aiheen tiimoilta. Toisessa osassa keskityin terveeseen hymyyn ja mietiskelin hieman omia hammashuoltorutiinejani. Sain itselleni räätälöityjä vinkkejä sekä neuvoja, joiden avulla lähdin tavoittelemaan onnellisempaa hymyä, joka olisi sekä kaunis että terve. Nyt olisi aika tarkastella nykytilannetta ja punnita, mitä muutoksia olen saanut tehtyä onnistuneesti ja mitä vielä voisin jatkossa parantaa, jotta hymy pysyisi hyvässä kunnossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunnustan heti alkuun, että en raskinut ostaa sitä sähköhammasharjaa, vaan luotan siihen, että Joulupukki tuo sen. Siinä vaiheessa, kun perheenjäsenet uhkailevat kolmella suklaakonvehtirasialla jokainen, ehdotan suunnitelman vaihtamista ja kimppalahjaa. Samalla rahalla saa jo perustoimivan harjan, kun sitä suklaata tulee kuitenkin jostakin, vaikka joka vuosi kiellän ostamasta herkkuja jouluksi. No niin, takaisin aiheeseen. Hammasväliharja on ollut kovassa käytössä. Hammaslääkäri tarkasti purukalustoni ja tiukat hammasvälit on nyt todistetusti se suurin murheenkryynini näissä suuhygienia-asioissa. Siksipä otin hammasväliharjan suositellusti vakiokäyttöön. Paras ja herkullisin muutos näkyy kuitenkin tämän postauksen kuvituksessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä hetkellä eniten huomioita kaipaisi ruokailurytmini ja sitä myötä happohyökkäysten huomioiminen. Vaikka suositellumpi tapa ruokailla on jakaa päivän ruuat pieniksi annoksiksi pitkin päivää, xylitolpurukumin muistaminen on jotenkin helpompaa, kun päivässä on muutama selkeämpi iso ateria ja pari pientä sen sijaan, että söisin ns. koko ajan jotakin pientä. Siirsin kampanjan myötä saamani purukumit näkyville niin, että kulhosta muistaa napata pari palaa aina, kun on syönyt tai juonut jotakin. Purkkapisteitä löytyy asunnostamme muualtakin kuin vain keittiöstä ja kuvasin niitä myös tähän postaukseen, koska olen sortunut liian monta kertaa siihen, että purkkapussi löytyy tasan käsilaukustani niin, että se on mukanani silloin, kun en ole kotona. Mutta kotonahan syön useimmat ateriani eli purukumikätköjä olisi hyvä sijoitella ympäri asuntoa niin, ettei purkkaa tarvitse kaivaa aina laukusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska Jenkki on kuitenkin tämän kampanjamme takana, en malta olla kysymättä teiltä pienen gallupin muodossa, mikä onkaan suosikkipurkkamakunne? Itse olen koukussa juurikin noihin tämän postauksen kuvien purukumikuutioihin ja niistä lempparini on polkkakarkkien makuinen purkka. Voi nam! :)