OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka olin viikonloppulomalla kotona, en silti malttanut pysyä erossa blogistani. Luonto inspiroi maalla niin, että tahdoin vaan kirjoittaa koko ajan blogijuttuja ja julkaista niitä yhden tunnissa. En onneksi sortunut sellaiseen pommitukseen haluistani huolimatta. Vanha läppärini jumittaa nykyään niin pahasti, että otin suosiolla työkoneeni mukaan vanhempieni luokse, se kun ei kaatuile kerran tunnissa. Puolisen vuotta luonani medialainassa ollut HP:n Envy x2 -tietokone on ystävyytemme aikana mm. käännyttänyt yhden kollegani HP-faniksi ja saanut jopa (kaikella rakkaudella) tietokoneasioissa tumpelon äitini surffailemaan netissä ja tietysti ampumaan possuja linnuilla isommalta näytöltä kuin puhelimessa. Alkutunnelmia koneesta kirjoittelin täällä huhtikuussa ja voin edelleen vahvistaa kaikki kehut. Näiden lainakuukausien aikana varsinkin sähköpostiohjelma on osoittautunut parhaaksi kokeilemakseni ja kosketusnäyttö on ihan mahtava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarkoitukseni oli alunperin vain mainita asupostauksen yhteydessä positiiviset kokemukseni lainakoneesta, mutta maanantaina lukemani Kuluttaja-asiamiehen blogimainontasäännöstö muutti suunnitelmani täysin. Jos olisin halunnut mainita koneen asukuvien välissä vain mainintana, olisin joutunut kirjoittamaan postauksen alkuun, että postaus on toteutettu yhteistyössä HP:n kanssa, vaikka se ei olisi ollut edes totta, sillä asukuvathan sen postauksen pointti olivat. Tykkään vaan höpötellä asukuvien seassa niitä ja näitä, koska kuka jaksaa lukea viittä kappaletta syväluotaavaa analyysiä siitä, miksi valitsin juuri ne farkut sinä päivänä ja miten niiden sävy on aivan täydellinen kenkiini nähden. Tylsää.

Tästä lähtien tällaiset epäviralliset yhteistyöpostaukset on pakko tehdä erikseen, jotta ei-kaupalliset postaukset eivät leimaudu turhaan kaupallisiksi. Merkitsen siis jatkossa omat sisältöyhteistyöni postauksen alkuun samaan kohtaan kuin portaaliyhteistöiden merkki tulee. Uudet säännöt ovat varsin epäreilut “eriarvoisia” bloggaajia kohtaan (jos bloggaaja ei saa blogistaan elantoaan, eivät selkeät merkinnät ole pakollisia) ja tulevat pahimmillaan muuttamaan blogit paikoiksi, joissa nekin asiat, jotka eivät ole oikeasti mainoksia, leimataan mainoksiksi. Ja sillä välin harrastelijabloggaajat voivat porsaanreikien avulla piilomainostaa vaikka maailmanloppuun saakka. Tässäpä siis tietokonekokemuksia ärsyyntyneen bloggaajan näppäimistöltä, olkaa niin hyvät!

Edit: Tilanne ratkaisu ja blogin tulevaisuus pelastettu. Peruutan puheeni postausten alkuun tulevista merkinnöistä. Palataan asiaan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA