OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aleksanterinkadulla, tarkemmin kuvailtuna Kiseleffin salissa sijaitsee rauhallinen teehuone. Siellä voi nautiskella kupillisen teetä tai, jos vaan aikataulu antaa periksi, vaikka koko pannullisen. Teehuone Chai Wan ei olisi tullut mieleenikään ellen olisi saanut sinne lahjakorttia PR-toimiston kautta. Eräänä kiireisenä iltapäivänä päätin sitten ottaa hetken itselleni ja kokeilla, olisiko kahvihiirestä teehirmuksi. Kyllähän siinä mieli rauhoittui valitsemaansa teetä ja siihen sopivaa skonssia maistellessa. Nautiskelen lähes aina mustaa teetä, jos sitä on tarjolla. Musta tee on jotenkin vaan pomminvarma valinta, sitä ei voi “tuhota” yhtä pahasti kuin esimerkiksi vihreän teen liian kuumalla vedellä.

Tea pairingista eli ruokien sommittelusta teen kanssa en oppinut juuri mitään, mutta tiedän nyt, että mustan teen kanssa suositeltu skonssi sopii sen kanssa yhteen. Lisää tästä aiheesta voi lukea teehuoneen nettisivuilta täältä. Olisi ollut kyllä mukava kuulla hieman aiheesta teevalintaa tehdessä. Miksei kukaan ole muuten aiemmin kertonut, miten hyviä skonssit ovat? Maistoin niitä ensimmäisen kerran vasta nyt 26-vuotiaana. Mitä vääryyttä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plussaa teehuone saa erityisesti sen kauniista ympäristöstä ja sisustustyylistä. Tee ja skonssit sopivat aivan saumattomasti yhteen ja olisivat takuulla olleet herkullisia myös erikseen tilattuina. Miinusta teehetkeni saikin ainoastaan siitä, asiakaspalvelusta ei tosiaan jäänyt erityisen hyvä maku suuhun. Niin ja jos oikein ruotimaan lähdetään, niin kyllä tuo teepannu olisi saanut olla paljon isompi, sillä siitä riitti vain hieman yli kaksi kupillista teenautiskelijaa kohden. Yleisarvosana jää reilusti kahdeksikon yläpuolelle ja se saattaa nousta, jos seuraavalla vierailulla asiakasta huomioitaisiin paremmin. :)