Olen aloittanut kirjoittamaan tätä postausta jo tuhat kertaa, mutta en koskaan pääse loppuun asti, sillä en ole keksinyt, kuinka syvällisesti tätä asiaa selittäisin. Oion siksi tässä lopullisessa versiossa vähän mutkia, mutta toivottavasti pysytte kärryillä ilman likaisia yksityiskohtiakin. Postausteni sivulauseissa tuli jossakin vaiheessa ilmi, että elin hetkisen ilman viljaa, maitoa ja kahvia. Tämä epätoivoinen tekoni liittyi jo aiemmin mainitsemaan silmittömään tuskaan, jota vartaloni alkoi yllättäen ilmentää. Kerrottakoon sen verran ilman ällöttäviä yksityiskohtia, että heräsin viikon verran öisin aikalailla tasan samalla kellonlyömällä vatsa- ja selkäkipuihin, joita maustoivat vielä pahoinvointikohtaukset. Aamulla kaikki normalisoitui eikä päivän aikana tuntunut mitään erityistä kipua tai pahoinvointia. Muutaman yön kylpyhuoneen lattialla itkettyäni päätimme lähteä päivystykseen. Tässä vaiheessa iskee ällösensuuri, mutta tärkeintä on, että kyseessä ei ollutkaan mikään suolistotemppu kuten ehdin jo epäillä, vaan jotakin aivan muuta.

Kipuilulle löytyi lopulta looginen syy, jonka kanssa nyt opettelen elämään, mutta innostuin muutaman kipuiluyön jälkeen aloittamastani ruokakokeiluista ja sen tuomasta energisestä olosta niin, että elelin viikkotolkulla aika proteiinipitoisella ruokavaliolla. Samaan aikaan löysin juoksemisen uudelleen ja oloni parani vielä entisestään. Noiden viikkojen aikana kommenttiboksissa kyseltiin laihtumisesta ja tämä elämäntapamuutos aiheutti  ehkäpä tuon mahdollisen painonputoamisen. Pidän vaakaa edelleen turhana keksintönä, joten en osaa sanoa mitään ihan varmaksi. Tässä on sen verran isompia juttuja meneillään, että rehellisesti sanoen paino on aiheena itselleni tällä hetkellä yhdentekevä. Täysin en tästä voi silti olla puhumatta, sillä kerroin juuri sunnuntaina kuntokuurihaasteestani teille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokeilin aluksi elää ilman maitotuotteita, kahvia sekä viljaa eli kaikkia tämän postauksen kuvissa esiintyvää, mutta lisäsin nuo sitten takaisin ruokavaliooni yksitellen selvittääkseni mahdollisen aiheuttajan oudolle yökivulle. Koska mitään herkkyyttä ei kokeilujeni aikana selvinnyt, syön nyt taas kaikkia edellä mainittuja ruoka-aineita. Korostan vielä, että niillä ei ollut yhteyttä kipuihin. Roskaruuat, joita myös välttelin, tosin jäivät aika hyvin kokeilujakson jälkeen pois kunnes vähän aikaa sitten työkiireiden vuoksi laiskistuin tekemään itse ruokaa iltaisin ja koukutuin noutoruokaan. Aion jatkaa tuolla toimivalla ruokavaliollani vielä myöhemmin, mutta tällä hetkellä olen lokakuuhun asti kestävällä timmiyskuurilla.

Ruokavalioni aikana herkkuhimoja iskee tasaisin väliajoin ja pahin niistä on himoni rouskuviin asioihin. Olen ennenkin kertonut, että voisin elää ilman suklaata, mutta poppareista en voisi koskaan luopua. Hyviä rouskutushimon taltuttajia ovatkin SunSpelt-tuotteet, joita sain maisteltavaksi eräältä PR-firmalta ja joita olen ostanut sen jälkeen vaikka kuinka monta pakettia lisää. Sain näkkäreitä makutestiin kahta eri makua, mutta itse ostelen vain tuota maustamatonta. Kumpikin näkkärimauista on täysjyvää ja toisessa paketissa on lisämakuna mustikkaa, mikä ei ihan miellyttänyt makuhermojani. Näkkäreistä voi lukea lisätietoja täältä sekä täältä. Elämä ilman leipää voisi jopa onnistua, jos saisi rouskutella näitä ihanuuksia. Uunituore kauraleipä on toki hyvää, mutta jokin tässä rouskuttelufetississä jyrää kaikki muut alleen. Ehkä opettelen vaan syömään styroksia, niin säästyy rahaa ja kaloreita! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aion nyt kuntokuurini aikana jatkaa tuota vähävehnäistä ja muutenkin tummiin jyviin, pastoihin ja muutenkin parempiin vaihtoehtoihin keskittyvää elämääni. Vien ruokavalion tosin vielä vähän pidemmälle, koska tavoitteena on timmiytyminen, joten viljatuotteiden määrää tulee todennäköisesti karsittua normaalisti alemmas. En jätä mitään kokonaan pois, vaan vaihda vain rasvat hyviin, hiilarit pitkäkestoisiin ja tarkkailen kaloreita. Nykyään ihmiset ovat todella omituisilla ruokavalioilla, joten en tiedä, miten hyviä tuloksia muut saavat näin “tylsällä” ruokavaliolla. Itselleni olen tämä tekniikan todennut sopivan. Kuntokuurista teen vielä erillisiä postauksia ja mietin jopa härskejä vertailukuvia kuurin alku- ja loppuvaiheesta. Katsotaan, katsotaan. :)