OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesän viimeisiä yhteistyökamppiksia viedään. Tällä kertaa olen mukana kaunistamassa sekä ihoani että naisenlogiikalla toimivaa päänsisäistä maailmaani Indiedaysin ja NIVEAn Dare To Dip -kampanjassa. Tässä yhteistyökampanjassa pääsen levittämään suosikkisanomaani eli sitä, miten ihan jokaisella naisella on oikeus tuntea itsensä itsevarmaksi ikään, kokoon, koulutukseen tai mihinkään muuhunkaaan muuttujaan katsomatta. Kampanjan nimi ei viittaa konkreettisesti kastautumiseen, mutta sitä on kyllä mm. toteutettu Englannissa hyppäämällä jääkylmään veteen keskellä Covent Gardenia. Toteutus ei ole kaukaa haettu silläkään tapaa, että juuri pikkuisessa ja paljastavassa uima-asuissa naisen epävarmuus on valitettavasti usein pahimmillaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mietin rehellisesti sanoen ihan muutamankin päivän, miltä kannalta tätä aihetta tahtoisin lähestyä, kunnes keksin lopulta mielestäni ainoan oikean ratkaisun itselleni. Sen sijaan, että menisin siitä, missä aita on matalin ja keskittyisin niin kutsuttuihin huonoihin puoliini ja heikkoihin kohtiini sekä niiden ronkkimiseen, kerronkin teille, miten itse hilaan itsetuntoani ylöspäin ja mistä itseluottamukseni yleensäkin kumpuaa. Täällä blogissa otetaan nyt positiivinen asenne eli kehutaan ja kannustetaan lajitovereita. Parempaa kuin oman itsetunnon pönkittäminen muiden heikkouksia analysoimalla on keskittyä ihan vain itseensä ja siihen, kuinka korostaa omia vahvuuksiaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oman, ulkonäöstä lähtevän (muut kategoriat ovatkin sitten jo asia erikseen) itsetuntoni olen ajan myötä pohjustanut aika pitkälle ihooni ja sen kuntoon. Arvelen, että koska juttukaverit tuijottavat koko ajan väkisinkin toistensa kasvoja, kanssakäyminen helpottuu, kun tietää, että omissa kasvoissa ei ole finnejä, karvaisia luomia tai mätäpaiseita tuijotettavana. Villistä lapsuudesta muistoksi saadun otsa-arpeni olen jotenkin ajan myötä armahtanut, sillä se on toiminut lähinnä keskustelunavaajana. Hyvän ihon vaikutus itsetuntoon ei niinkään perustu edes siihen, kuinka ihoni meikkaan, vaan jo siihen, millainen ihon pohjakunto on. Eli suomeksi siihen, miltä näytän ilman meikkiä ja millaiseksi oloni meikittömänä tunnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloitin ihostani huolehtimisen jo hyvin nuorena. Siinä, missä kosmetologi kehui ihoani, ja tuumi, että olen takuulla käyttänyt hyvää silmänympärysvoidetta jo kaksikymmentävuotiaasta, jouduin korjaamaan, että olen voidellut itseäni kaksitoistavuotiaasta. Alitajuntaani hakatuista säännöistä syvimmällä taitaakin olla se, että meikit kasvoilla ei nukuta, vaikka kuinka väsyttäisi eikä jaksaisi kävellä pesemään kasvojaan. Jo meikkien huolellinen puhdistaminen yksinään riittää nimittäin ihonhuollossa pitkälle, mutta tietysti oikeanlaiset kosteuttavat voiteet ovat myös isona apua. Ruokavaliosta puhumattakaan! Omassa ihossani näkyy ainakin heti, jos karsin ruokavaliostani rasvoja tai en juo tarpeeksi vettä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän postauksen tuotteet sain muuten tätä kampanjaa varten testiin. Kuvasin ne postaukseen, sillä koin niiden tukevan tätä meikittömyysteemaani hyvin. Varsinkin tuo Aqua Sensation -sarjan kasvovoide on osoittautunut kärsineen kesäihon ystäväksi. Mutta takaisin itse asiaan ja itsetuntoon. Mitä ajatuksia teillä on itsetunnosta ja ulkonäköpaineista? Mikä saa teidän itsetuntonne nousemaan kohisten? Kenties muiden ihmisten kehut vaiko sittenkin se, että tuntee itse itsensä mahtavaksi kaikilla mahdollisilla tavoilla? Kuulisin mielelläni ajatuksianne aiheesta.

Kannattaa myös käydä osallistumassa NIVEA-arvontasivustolla arvontaan, jossa voi voittaa itselleen ja ystävälleen upean hemmottelupäivän Långvik-kylpylähotellissa. Osallistu arvontaan ja hemmottele itseäsi sekä ystävääsi täällä! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(pitsimekko saatu SheInsidelta)