” Tutkimusten mukaan keskimääräinen farkkujen ostaja joutuu sovittamaan yli 10 paria ennen kuin sopivat löytyvät – jos sittenkään.” Tätä masentavaa lukua vastaan taistelee farkkumerkki NOMO Jeans, joka valmistaa kiinteällä hinnalla mittatilausfarkkuja sekä miehille että naisille. Farkut maksavat mallista, väristä ja muista muuttujista riippumatta aina 169 euroa. Kausivärien alennusmyynneissä hinta tosin laskee, mutta se ei taida haitata ketään. Minä sain pressilahjakortin yksien farkkujen teettämiseen NOMO-liikkeeseen ja lähdin Kampin kauppakeskukseen selvittämään, saako liikkeestä todellakin täydellisesti istuvat farkut vai joudunko kohtaamaan pettymyksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liikkeitä NOMO Jeans -ketjulla on tällä hetkellä Helsingin Kampin lisäksi Tampereella ja kuulemma myös Hampurissa. Kampin liikkeessä on myynnissä myös vöitä ja nahkaisia asusteita eli jos uudet farkut eivät kiinnosta, asusteita kannattaa ainakin käydä farkkuihmisten vilkaisemassa. Tai voihan sitä ostaa liikkeeseen lahjakortin ystävälle. Kukapa ei ilahtuisi omille mitoille tehdyistä farkuista! Parasta on se, että kun vartaloskannaus on kerran tehty, otetut mitat tallennetaan NOMO-rekisteriin ja verkkokaupasta voi tilata lisää farkkuja suoraan kotiin ilman uusia mittauksia. Näppärää kuin mikä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farkkujen suunnittelu alkaa niiden mallin valitsemisesta. Punttien leveyden tai kapeuden lisäksi vyötärön korkeuteen saa vaikuttaa ja päätettävissä on jopa se, millaiset taskut omalle pepulle sopivat. Myyjä on hyvä antamaan tässä asiassa suosituksia, tulette huomaamaan sen minun farkkukuvistani huomenna. Farkkujen väri on tärkeä osa niiden indentiteettiä, joten tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja. Perinteisten värien sijaan minä sorruin kausiväriin, joita roikkuu viisi rivissä tuossa yhdessä alla olevassa kollaasissa. Farkkukankaaseen on tarjolla myös erilaisia efektejä. Hauskinta on kuitenkin valita taskujen vuorikangasta sekä farkkujen takamukseen tulevaa nimilaattaa. Se laatta kun on yllättävän tärkeä osa farkkuja. Samoin muuten tikkausten värit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nomo farkut1

nomo farkut 3

Sitten siirrytäänkin siihen jännittävään osuuteen. Asiakas pääsee seisomaan pimeään koppiin alusvaatteissaan, kun 3D-vartaloskanneri painaa muistiinsa jokaisen kuopan ja muhkuran. Mittaus on nopeasti ohi eikä sitä tarvitse jännittää yhtään. Myyjän kanssa käydään vielä läpi, kuinka tiukat tai väljät farkut itselleen haluaa, tarkistetaan asiakkaan yhteystiedot ja sitten alkaakin odotus. NOMO-farkut valmistetaan käsityönä skannerissa otettuen mittojen mukaan. Ne toimitetaan postipaketissa 5-7 viikossa ja tänä aikana sähköpostiviestit pitävät asiakkaan ajantasalla siitä, missä vaiheessa farkkujen valmistus on. Farkut voi myös noutaa liikkeestä, kun niiden ilmoitetaan sinne saapuneen.

nomo farkut 2OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NOMO-farkuilla on todella hyvä tyytyväisyystakuu. Farkkujen saavuttua farkkuja saa sovitella kotona jopa 30 päivää ja ne saa halutessaan myös pestä. Sitä jopa suositellaan, sillä farkut kutistuvat pesussa oikeaan mittaansa, jolloin puntteihin jätetty kutistumisvara “katoaa”. Jos farkut eivät kuitenkaan jostakin syystä vastaa asiakkaan tilausta (tai ne eivät ole otettujen mittojen mukaiset) farkut korjataan tai tehdään kokonaan uudelleen. Huomenna näette, miten hyvin minun tilaamani farkut istuvat. Voin kertoa, että olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen!

Psst! Kesävärit ovat 7.7. eli sunnuntaihin asti tarjouksessa puoleen hintaan(!). Voin tunnustaa, että me Veeran kanssa  käydään sunnuntaina tilaamassa neidille täydellisesti istuvat farkut. Kampin NOMO kun on auki myös sunnuntaisin. :)