Ystäväpiirini eivät ole kovin suuret. Hyvänpäiväntuttuja ja kavereita on kyllä kasapäin, mutta se syvempi ystävystyminen ei ole minulle mitenkään helppoa. Luottamukseni on petetty niin monta kertaa, että pääni on jotenkin ohjelmoitu niin, että kestää kuukausia ellei jopa vuosia oppia luottamaan ihmisiin kunnolla. En mitenkään tietoisesti syrji uusia ystäviäni, mutta huomaan kyllä, että en vaan puhu heille niitä kaikista synkimpiä ajatuksiani. En kuitenkaan pidä pieniä piirejä mitenkään huonona asiana, sillä yksi hyvä ystävä on parempi kuin kymmenen huonoa. Yksikin ystävä riittäisi jo siihen, että itsellä on turvallinen ja rakastettu olo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihmiset leimataan usein sen perusteella, paljonko heillä on ystäviä. En ole koskaan ymmärtänyt, miten se muka määrittelisi mitenkään ihmisen paremmuutta tai huonommuutta. Toiset pärjäävät vähemmillä ystävillä ja toiset taas tarvitsevat ystäviä ympärilleen paljon. Kummasti se menee vielä niin, että pieniä ystäväpiirejä naureskellaan isommissa, mutta he, joilla on vain muutama rakas ystävä eivät tuhahtele heille, joilla ystäviä on enemmän. Jälleen kerran olen törmännyt käyttäytymismalliin, jota en oikein ymmärrä. Miksi ylipäätään ketään kiinnostaa ruotia toisen ihmisen elämää tai tekemisiä, jos se ihminen ei ole oma ystävä ja itselle tärkeä? Miksi se kiinnostaa muita?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen verran hyvin ystäväni minut tuntevat, että kun eräänä yönä soitin huonoja uutisia kuultuani itkupuhelun Poriin Veeralle, Veera oli puhelun jälkeen todennut varsin otettuna miehelleen, kuinka onnellinen on, että juuri hän sai minulta itkupuhelun. Se on ystävyyden merkki se, että uskaltaa olla haavoittuvainen ja tunnustaa heikkoutensa sataprosenttisesti toiselle ihmiselle. Oikea ystävä kun ei käytä näitä heikkoja kohtia koskaan ystäväänsä vastaan.

(saappaat ja sateenvarjo saatu)