Aamun hiihtoretkisuunnitelma meni hieman uusiksi lähemmäs 30 asteen pakkasen vuoksi, joten lähdin käymään äidin seuraksi kirjastossa. Tuo lapsuuden suosikkipaikkani oli melkein ennallaan, vain tuttu kirjastotäti oli vaihtunut. Luin jo nuorena kirjoja aivan hurjaa vauhtia ja siinä, missä muut luokkalaiseni lainasivat ala-asteen kirjastotunnilla pulpettikirjan, minä lainasin pulpettikirjakasan. Ahmin mm. kaikki Anni Polvan Tiina-kirjat läpi, sillä pidin erityisesti kirjasarjoista. Myös Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin Bert-kirjat olivat suuressa suosiossani eivätkä vähiten niiden huonon huumorin vuoksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En päässyt kirjastossa palvelutiskiä pidemmälle, kun silmäni jo osuivat kolmeen hyllyyn täynnä lainauksesta poistettavia kirjoja. Niitä myydään aina välillä pois aivan pilkkahintaan ja kerrankin oli aikaa jäädä kaivelemaan valikoimia. Lopulta valitsemani 16 poistokirjaa maksoivat äidilleni, joka oli siis ainut rahallinen reissullamme, kokonaiset 20 senttiä. Sillä rahalla sai myös varsin hymyileväisen lomalaisen, sillä kirjat ovat aina olleet suuri rakkauteni. Kirjasaaliissani oli tosin mukana muutama elämänkertakirja nykyäään yksin asuvalle mummolleni ja tuliaisia Jonnalle kuninkaallisten prinsessojen elämää ja Tsaarin Venäjää koskevien kirjojen muodossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska tuo ihanainen aurinko lämmittää ilmaa koko ajan, hengailen kotona varsin seksikkäässä(:D) aluskerrastossa lähtövalmiina. Tykkään muutenkin pukeutua täällä maalla varsin oudosti, sillä yleisin vaatetukseni täällä haalarin ohella on paksu aamutakki ja kalsarit. Voi tätä tyylitietoisuuden määrää. Meikkien suuntaanhan en jaksa edes vilkaista, ellei sitten tarkoituksena ole suunnata jonnekin hieman julkisemmalle paikalle eli Kylmäkosken rajojen ukopuolelle. Lähikaupassa voin pyörähtää vaikkapa pyjamahousuissa. Mutta siinäpä teille pitkästä aikaa vanhaa kunnon arkibloggaamista “virheineen” kaikkineen! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA